Λαική Συσπείρωση Γορτυνας - Φαιστού: Στήριξη στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

  29 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Λαική Συσπείρωση Γορτυνας - Φαιστού: Στήριξη στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

Ανακοινωση από τη Λαική Συσπείρωση Γορτυνας - Φαιστού για τη στήριξη στον Δίκαιο Αγώνα των Μικρομεσαίων Αγροτοκτηνοτρόφων

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού και Γόρτυνας, εξέφρασε τη συμπαράστασή της  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος στον Νομό μας, δίνοντας το παρών στο μπλόκο των Πραιτωρίων, την Κυριακή 26-01-2020.

Οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών αφορούν την επιβίωσή τους ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία συνεχίζει την καταστροφή από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά φέτος, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της ελαιοκαλλιέργειας από τον δάκο, με ευθύνη του κεντρικού κράτους, των  περιφερειών και των δήμων, η κατάσταση είναι απελπιστική για τους αγρότες. Σ’ αυτή έρχεται να προστεθεί η τεράστια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα για αποζημίωση, τα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές παραγωγού ή οι ανοιχτές τιμές που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι κατασχέσεις λογαριασμών και ρολογιών άρδευσης,  οι υψηλές τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πληθώρα φορο-ασυλιών (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο κ.λπ.).

Την ίδια στιγμή Τοπική - Περιφερειακή διοίκηση, ως συνέχεια του κεντρικού κράτους, στέκονται απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή των φτωχών ελαιοπαραγωγών, δε λένε να αντιμετωπίσουν στα ίσα το πρόβλημα, κάνουν γαργάρα τις αιτίες του προβλήματος και το ζήτημα των αποζημιώσεων. Δεν διεκδικούν πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας, με ευθύνη του Υπουργείου, με μόνιμο επιστημονικό και εργατο-τεχνικό προσωπικό που θα αξιοποιεί την επιστήμη και την τεχνολογία προς όφελος της παραγωγής.

Αποδέχονται τους μειωμένους προϋπολογισμούς, φορτώνουν επιπλέον φόρους και τέλη για άρδευση κλπ. Αδιαφορούν για την κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων, τις ελλείψεις προσωπικού, κλείνουν τα σφαγεία. Έργα που ενισχύουν την αγροτική παραγωγή, όπως αντιπλημμυρικά - αντιπυρικά, τα οποία ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, παρακάμπτονται, καθώς δεν αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος.

Αποδεικνύεται η κοροϊδία Δήμαρχων, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειάρχη που έταζαν λαγούς με πετραχήλια στις λαϊκές οικογένειες, χωρίς να συγκρουστούν με την πολιτική των κυβερνήσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μεθοδεύουν το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών γιατί δεν θέλουν μικρομεσαίους αγρότες, αλλά μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, δηλαδή τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Οι εκλεγμένοι και τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Φαιστό και Γόρτυνα στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της φτωχής αγροτιάς. Παλεύουμε για αυτά μέσα και έξω από τα Δημοτικά συμβούλια.

Καλούμε τους αγρότες των Δήμων μας να ενισχύσουν το μπλόκο στα Πραιτώρια και στις Μάντρες στο Αμάρι, που θα στηθεί τις επόμενες ημέρες. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής να εκφράσουν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και να δώσουν και οι ίδιοι απάντηση στην αστική τάξη και τα κόμματα της ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και του δόγματος «νόμος και τάξη» που θέλουν να επιβάλλουν».

 

  29 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ