Μακαρονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
Μερίδες: 4-6
6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια Νο 2 με τρύπα
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή τριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό, αλλά επιθυμητό)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την μακαρονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στα μισά του βρασμού βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο να κάψει πολύ καλά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια.
Στην άδεια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια, τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο και τα δύο τυριά.
Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βγάζουμε προσεχτικά το καυτό ταψί με το λιωμένο βούτυρο από τον φούρνο.
Αδειάζουμε αμέσως εκεί το μείγμα μακαρονιών (θα τσιτσιρίσει στην επαφή με το καυτό μέταλλο και θα μισοψηθεί), το απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι απλώς να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε τη μακαρονοτυρόπιτα σε κομμάτια και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Δείτε επίσης
- Νέα ώθηση στην πρωτοβουλία για την επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου
- A1 EΠΣΗ: Εκτός έδρας τεσσάρα για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Επιτροπή Διοίκησης-Λειτουργίας&Συντήρησης Φράγματος Φανερωμένης:Απολογισμός αρδευτικής περιόδου 2025
- Τυμπάκι:Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χριστοδουλάκη–ανθρώπου της εκπαίδευσης και της προσφοράς
- Δημογραφικός «κατήφορος» και στην Κρήτη- αύξηση γεννήσεων μόνο στο Ρέθυμνο