Μανιάτικη πατατοσαλάτα με ολίγον αβοκάντο

Υλικά
Μερίδες: 4
1.500 γρ. πατάτες Κύπρου, σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
χυμός από 1 λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
60 γρ. πράσινες ελιές, σε κομματάκια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
4-5 κλωνάρια μάραθος, ψιλοκομμένα
4 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους (αφαιρούμε όσες περισσότερες ίνες μπορούμε)
140 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και 40 ml από το ελαιόλαδο.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το αβοκάντο (το ραντίζουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει), το κρεμμυδάκι, τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ρίχνουμε αμέσως στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Το ΠΑΓΝΗ στην πεντάδα με τις περισσότερες δωρεές οργάνων στην Ελλάδα
- Γήρανση του πληθυσμού: Πόσο έχει μειωθεί ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα –Πόσοι θα είμαστε το 2050
- Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Δεύτερος γύρος αιτήσεων για voucher τον Οκτώβριο
- ‘Θετική εξέλιξη για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας η προσφορά της Chevron”
- Αρνάκι με δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί του Χ. Πέσκια