Mε γεμάτη ατζέντα ο Δημαρχος Φαιστού στην Αθήνα - Τι συζήτησε

mesaralive.gr  06 November, 2018
Mε γεμάτη ατζέντα ο Δημαρχος Φαιστού στην Αθήνα - Τι συζήτησε

Επικοδομητική αποτιμάται η επίσκεψη του Δημάρχου ΦΑΙΣΤΟΥ κ. Αρμουτάκη Γεώργιου στην Αθήνα το τριήμερο από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Ξηρουδάκη Ιωάννη.

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την συντήρηση και επισκευή του κολυμβητηρίου Μοιρών με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Μιχελογιάννακης Ιωάννης και κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου για το οποίο υπάρχει ήδη επικαιροποιημένη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο του Δήμου Φαιστού.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ρουσιά Μαρίνο και συζητήθηκε η προώθηση των προγραμμάτων “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” στο δήμο μας καθώς θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα του Δήμου μας   καθώς και  συνάντηση  στο ΤΕΘΑ (  ταμείο  Εθνικής  Άμυνας )  με  το  υποστράτηγο   κ.  Κονδύλη  Αντώνη .   

Την τρίτη ημέρα παραμονής πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο των κτιριακών υποδομών (ΚΤΥΠ) κ. Χαρωνίτη Ιωάννη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

α ) Η κατασκευή νέας σχολικής μονάδας Δημοτικού –Νηπιαγωγείου στα Βορίζια.

β ) Το Δημοτικό σχολείο Γαλιάς.

γ ) Η κτιριακή αποκατάσταση του Γυμνασίου –Λυκείου Πόμπιας.

δ ) Η σύνταξη της μελέτης για την κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών

ε ) Εξοπλισμός των σχολικών μονάδων του Δήμου με εκπαιδευτικό υλικό

Όλες οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε οικείο και φιλικό κλίμα με διάθεση κατανόησης και συνεργασίας από τους εκπροσώπους και φορείς των Υπουργείων, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία για την θετική εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων του Δήμου μας.    

 

mesaralive.gr  06 November, 2018