Με λαμπρότητα η χειροτονία του π. Γρηγόριου Ζαχαριουδάκη στο Σπήλι

Γράφει ο Γεώργιος Χουστουλάκης  08 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Με λαμπρότητα η χειροτονία του π. Γρηγόριου Ζαχαριουδάκη στο Σπήλι

Φωτογραφίες: Ελένη Ζαχαριουδάκη

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στο Σπήλι, στην Μονή Αγίου Ραφαήλ Νικολάου κ Ειρήνης, ώρα 7 το πρωί, το μυστήριο της χειροτονίας του εξαιρετικού φίλου και συγχωριανού μας (από Γαλιά Δήμου Φαιστού,) Γρηγόρη Ζαχαριουδάκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κκ. Ειρηναίου (Κατά κόσμον Νικόλαο Μεσαρχάκη)

Όπως και πριν 2000 περίπου χρόνια, ο Χριστός πρόσταξε τους μαθητές του να κυρήσσουν παντού το Ευαγγέλιο και μάλιστα ο ίδιος ο Χριστός, πρόσταξε με όραμα τον Απόστολο τον Παύλο, τον οποίο του είπε να τρέξει σε κάθε πόλη και χωριό να κάνει πρεσβυτέρους << όπως εγώ διετάξωμεν>> και να κηρύττει το λόγο του Θεού, έτσι και σήμερα!
Η παράδοση της εκκλησίας μας, πού δέν αλλοιώνεται μέχρι τις μέρες μας, μας παρέχει και σήμερα τη δυνατότητα να χειροτονούνται νέα παιδιά σαν τον Γρηγόρη μας, και να εξυψώνουν την οικογένεια και την παράδοση.
Όπως είπε ο ίδιος ο Μητροπολίτης στον Γρήγόρη Ζαχαριουδάκη...<<Να αγαπάς τον Θεό, να είσαι δυνατός, γιατί, χωρίς τον Θεό δεν υπάρχει αγάπη!>>.
Τον παρότρυνε δέ, να κηρύττει αγάπη στον κόσμο και υποχωρήσεις κακών βουλών.
Πλήθος κόσμου, και μετά τη θεία λειτουργία του Σαββάτου, έγινε αμέσως και η χειροτονία του Γρηγόρη ο οποίος πήρε το χρίσμα του Επισκόπου, και διωρίσθη ιερέας στη κοινότητα Αποδούλου.
Ο κόσμος επεφωνούσε '''ΑΞΙΟΣ!'' ''ΆΞΙΟΣ!'', παράλληλα του ευχόμαστε, να επιτελείτο έργο του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο! Με τη χθεσινή χειροτονία του Γρηγόρη, ο Μητροπολίτης έκανε ευτυχισμένους τους γονείς του, και έδωσε μεγάλη χαρά στην οικογένεια του.
Παράλληλα έκανε ευτυχείς και στους φίλους του χωριανούς, αλλά και σε όλο τον κόσμο που τον αγαπά, γιατί είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, και ξεχωρίζει για το ήθος του, το πλατύ χαμόγελό του, και την ανοιχτή σε όλους καρδιά του! 
Επακολούθησε φαγητό και ποτό προς τιμήν του Γρηγόρη, και οι ευχές όλων ήταν πολλές και από καρδίας από τους παρευρισκομένους...

 

Γράφει ο Γεώργιος Χουστουλάκης  08 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα