Με νέα αποστολή οι Σαμαρείτες Μοιρών στην Μυτιλήνη

mesaralive.gr  07 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με νέα αποστολή οι Σαμαρείτες Μοιρών στην Μυτιλήνη

Την περασμένη Παρασκευή έφυγε η δεύτερη αποστολή με τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Μοιρών για Μυτιλήνη.

Η αποστολή αποτελούμενη από τους Μαρκογιαννάκη Νικόλαο και Καργάκη Ιωάννη, ξεκίνησε για τη δεκαήμερη συνδρομή της στο έργο του Ελληνικού Σταυρού με εθελοντές από τμήματα του Ε.Ε.Σ. από όλη την Ελλάδα.

Η αποστολή αποτελούμενη με μεγάλο αριθμό Σαμαρειτών από την Κρήτη και συγκεκριμένα με εθελοντές και από τα τμήματα Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα επιχειρήσει για άλλες 10 μέρες στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν συμμετέχοντας στη διάσωση των προσφύγων που έρχονται καθημερινά κατά χιλιάδες στα Ελληνικά νησιά που συνορεύουν με τα Τουρκικά παράλια.

Να επισημάνουμε ότι κάθε μέρα που περνάει το έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, γεγονός που σημαίνει ότι και τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν είναι πολύ πιο σοβαρά.

Οι εθελοντές μας επιχειρούν από ξηράς στην ακτογραμμή μεταξύ Μολύβου και Σκάλας, περίπου στα 6-8 χλμ όπου από ξηράς εντοπίζουν τις βάρκες, με σινιάλο τις καθοδηγούν στην στεριά, και από εκεί ξεκινά η διάσωση καθώς οι βάρκες έχουν κατά μέσο όρο 50 άτομα στοιβαγμένα, ανθρώπινες ψυχές αποτελούμενες από νέους, ηλικιωμένους, ανήμπορους, παιδιά άλλα και βρέφη.

Στη στεριά γίνονται και οι άμεσες ενέργειες από τους εθελοντές για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης τους και μεταφοράς τους στους καταυλισμούς. Το έργο που γίνεται εκεί αφορά στην οργάνωση, την ένδυση και την σίτιση τους στους δύο καταυλισμούς που έχουν στηθεί για την φιλοξενία τους. Οι ανάγκες είναι τεράστιες καθώς οι εθελοντές δουλεύουν σκληρά από το ξημέρωμα στις 6, έως τα μεσάνυχτα ασταμάτητα, καθώς καθημερινά καταφτάνουν κατά μέσο όρο 3.000 άτομα.

 

Παράλληλες Δράσεις Ε.Ε.Σ. Μοιρών

Στο πλευρό του ΑΟΤ

Έπειτα από πρόσκληση του Αθλητικού Όμιλου Τυμπακίου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρίσκονται σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα εντός έδρας της ομάδας, να καλύψουν υγειονομικά το αθλητικό γεγονός μαζί με το γιατρό της ομάδας ώστε να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες όταν παραστεί ανάγκη.

Στον αγώνα της  Α.Ε.Καμηλαρίου

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρέθηκαν στο γήπεδο Βώρρων να καλύψουν υγειονομικά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Α.Ε.Καμηλαρίου έπειτα από πρόσκληση της ομάδας και να παρέμβουν παρέχοντας  τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες εάν χρειαστεί. 

 

mesaralive.gr  07 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα