Μέχρι 10 Νοεμβρίου η νέα διοίκηση και η εκπροσώπηση στην ΚΕΔΕ

  15 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Μέχρι 10 Νοεμβρίου η νέα διοίκηση και η εκπροσώπηση στην ΚΕΔΕ

Με το υπ' αριθμόν 94 Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε στις 11 Οκτωβρίου, ορίζονται οι διατάξεις που διέπουν τα συλλογικά όργανα του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης, ως προς την λειτουργία τους και την ανάδειξή τους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, εντός 20 ημερών από την δημοσίευσή του στο ΦΕΚ (δηλαδή μέχρι 31 Οκτωβρίου) τα δημοτικά συμβούλια οφείλουν να εκλέξουν τα μέλη που θα τα εκροσωπήσουν στη γενική συνέλευση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. 

Στη συνέχεια, τα εκλεγμένα μέλη των δημοτικών συμβουλίων σε επίπεδο κάθε Περιφέρειας, θα πραγματοποιήσουν, το αργότερο μέχρι 10 Νοεμβρίου, γενικές συνελεύσεις από τις οποίες θα εκλεγούν οι νέες διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, καθώς και τα μέλη που θα τις εκπροσωπήσουν στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο  Προεδρικό Διάταγμα και οι Δήμοι της Κρήτης, οφείλουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να εκλέξουν τα μέλη, τα οποία θα συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και των μελών που θα την εκπροσωπήσουν στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στην γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης θα συμμετάσχουν 125 μέλη εκ των οποίων οι 101 είναι δημοτικοί σύμβουλοι και 24 δήμαρχοι του νησιού.

Η επιλογή της εκπροσώπησης κάθε Δήμου στην γενική συνέλευση της ΠΕΔΚ γίνεται 
με πληθυσμιακά κριτήρια και ως εκ τούτου, ο Δήμος Ηρακλείου θα έχει την μεγαλύτερη εκπροσώπηση. 

Σε κάθε Δήμο, η εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων γίνεται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής (26ης Μαΐου) των αυτοδιοικητικών εκλογών, που ανέδειξε τους δημοτικούς συμβούλους. 

Έτσι, στον Δήμο Ηρακλείου, η παράταξη του Γιάννη Κουράκη "Ηράκλειο 3-7-5" θα έχει την μεγαλύτερη εκπροσώπηση, αφού ως γνωστόν εξέλεξε 18 δημοτικούς συμβούλους έναντι 12 του Βασίλη Λαμπρινού, 6 του Ηλία Λυγερού, 4 του Γιώργου Σισαμάκη, 2 των  Δημήτρη Βρύσαλη, Πέτρου Ινιωτάκη, Βαγγελιώς Σχοιναράκη και Ευρυπίδη Κουκιαδάκη και 1 του Μανόλη Βασιλάκη.

Η εκπροσώπηση των παρατάξεων του Δήμου Ηρακλείου στη γενική συνέλευση της ΠΕΔΚ, είναι η παρακάτω:

-Κουράκης 10
-Λαμπρινός  7
-Λυγερός     4
-Σισαμάκης  2
-Βρύσαλης   1
-Ινιωτάκης   1
-Κουκιαδάκης 1
-Σχοιναράκη    1

 

  15 October, 2019 ΑΡΘΡΑ