Μέχρι την Παρασκευή το 20% από τις αποζημιώσεις του 2017

mesaralive.gr  19 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Μέχρι την Παρασκευή το 20% από τις αποζημιώσεις του 2017

Μέσα στην εβδομαδα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το 2017 και συγκεκριμένα η πρώτη από τις δύο δόσεις.

Με σημαντική καθυστέρηση και τελικά σε δύο δόσεις, μία αυτή τη εβδομάδα και μία μέσα στον Οκτώβριο, θα λήξει τελικά η ταλαιπωρία των παραγωγών, που υπέστησαν καταστροφές στις καλλιέργειές τους την περσινή χρονιά και περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΛΓΑ το εναπομείναν 30% της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα, Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος γνωστοποίησε, κατά την παρουσία του στην 83η ΔΕΘ, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ κι ότι εντός των επόμενων ημερών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ένα αρχικό 20%, ενώ το υπόλοιπο 10% εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το λάβουν μέσα στον Οκτώβριο.

Συνάντηση

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε χθες προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε μεγάλο μέρος της σύσκεψης συμμετείχαν και η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε στο τραπέζι της συνάντησης κρίσιμα θέματα των αγροτών που αφορούν στο Νομό Ηρακλείου. Σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ο Υπουργός ενημέρωσε ότι μόλις χθες υπεγράφη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη η σχετική απόφαση και ότι εντός των ημερών θα γίνει η αποπληρωμή του 20% των αποζημιώσεων, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η αποπληρωμή και για το υπόλοιπο 10%

Επίσης, σχετικά με το ζήτημα της δακοκτονίας ο Υπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Ηγουμενίδη ότι το επόμενο διάστημα έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την έγκαιρη ρύθμιση του ζητήματος της δακοκτονίας, ώστε να αποφευχθούν οι παθογένειες και καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε εκτενώς το θέμα της ουσιαστικής αξιοποίησης  της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς, της αντιμετώπισης της ακαρπίας και ένταξης σε προγράμματα αγροτών που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο, ενώ επανέφερε στον Υπουργό το ζήτημα της «Φόρμας 6» ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια άρσης των αδικιών υπέρ των αγροτών.

Παράλληλα και σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς,  ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε την στήριξη υγιών αγροτικών συνεταιρισμών που έρχονται αντιμέτωποι με υπέρογκες οφειλές του παρελθόντος.

 

mesaralive.gr  19 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα