Μεσαρα; Αναβιώνει η τραγωδία με θύμα μια 7χρονη

  21 November, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρα; Αναβιώνει η τραγωδία με θύμα μια 7χρονη

Κι ενώ δεν έχουν τέλος τα τροχαία στο νησί...

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να “αναβιώσει” σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2018 στη Μεσαρά, και το οποίο έμελλε να στοιχίσει τη ζωή σε ένα κορίτσι μόλις 7 ετών.

Το συμβάν, το οποίο έμελλε να βυθίσει στο πένθος οικογένεια της περιοχής, είχε λάβει χώρα το πρωί της 20ής Ιουνίου του 2018: Το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα, και στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανήλικες κόρες της, ηλικίας 4 και 7 ετών, είχε συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 70χρονος - σήμερα - άνδρας. Το ένα από τα δύο κοριτσάκια, ηλικίας 7 ετών, τραυματίστηκε βαρύτατα και τις ημέρες που ακολούθησαν έδωσε “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή, στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν την 7χρονη, η οποία ωστόσο δεν τα κατάφερε και 10 μέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Επισημαίνεται ότι, παρά την ανείπωτη οδύνη τους, οι χαροκαμένοι γονείς της 7χρονης έδειξαν μεγαλείο ψυχής, καθώς αποφάσισαν να προβούν σε δωρεά οργάνων της αδικοχαμένης τους κόρης, χαρίζοντας έτσι ζωή σε άλλα παιδιά.

Η τραγική υπόθεση αναμένεται να “αναβιώσει” σήμερα Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο οδηγός του οχήματος, το οποίο είχε συγκρουστεί με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η άτυχη 7χρονη. Ο 70χρονος άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στο μεταξύ, η “μάστιγα” των τροχαίων ατυχημάτων δε λέει να εκλείψει. Μέσα στο σαββατοκύριακο έλαβαν χώρα ουκ ολίγα τροχαία στην Κρήτη. Ευτυχώς, πάντως, κανένα από αυτά δε στοίχισε τη ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, ένας 20χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις Μουρνιές Χανίων. Ήταν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα χθες Κυριακή, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός εξετράπη από την πορεία του και κατέληξε σε σημείο όπου εκτελούνται έργα.

Σύμφωνα μεπληροφορίες, ο 20χρονος εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του οχήματός του και τραυματίστηκε βαριά. Ο νεαρός διακομίστηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη. Τελικά, ο 20χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, καθώς το ιατρικό προσωπικό έκρινε επιβεβλημένη τη νοσηλεία του σε εξειδικευμένη νευροχειρουργική μονάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου, σημειώθηκε και άλλο τροχαίο, αυτή τη φορά στην Κίσσαμο Χανίων. Ένας 38χρονος άνδρας τραυματίστηκε σε ατύχημα που σημειώθηκε στην Καλυδωνία Κισσάμου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου.

Εξάλλου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 80χρονη γυναίκα κατέληξε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε γκρεμό, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλέπας Χανίων. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς η ηλικιωμένη οδηγός εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Επιτόπου μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι υπαλλήλους, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν με ασφάλεια τη γυναίκα από το όχημα. Στο σημείο δεν άργησε να μεταβεί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 80χρονη μεταφέροντάς τη στο Νοσοκομείο Χανίων. Σημειώνεται ότι η υγεία της ηλικιωμένης είναι σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μερικές ώρες νωρίτερα, ένας ακόμη οδηγός στα Χανιά έπεσε σε γκρεμό οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα σε περιοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, όπου ένας 62χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε κι έπεσε σε γκρεμό.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση - και - από την Πυροσβεστική. Όντως πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Ο 62χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, ωστόσο εν συνεχεία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου εισήχθη στη Θωρακοχειρουργική Κλινική.

 

  21 November, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα