Μεσαρά: Βλέπουν να κάνουν «φτερά» οι επιδοτήσεις αφού δεν ισχύει το ακατάσχετο

mesaralive.gr  23 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Βλέπουν να κάνουν «φτερά» οι επιδοτήσεις αφού δεν ισχύει το ακατάσχετο

Την ώρα που αναμένονται χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών μέσα από την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, αγανάκτηση επικρατεί γιατί ακόμη δεν έχει ισχύσει το ακατάσχετο στους λογαριασμούς.

Μέχρι σήμερα, ενώ για όλους τους εργαζόμενους ισχύει το ακατάσχετο των 1250 ευρώ μηνιαίως, για τους αγρότες δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Για αυτό και βλέπουν ως σήμερα - όσοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο - με το που καταβάλλονται χρήματα στους λογαριασμούς τους από επιδοτήσεις, αποζημιώσεις κτλ, να αδειάζουν αυτόματα.

Και αυτό γιατί έτοιμη φαίνεται πως είναι η τροπολογία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών για τις επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης δεν μπόρεσε να δεσμευτεί απέναντι στους αγρότες ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία της κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή, τονίζοντας βέβαια ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί στη Βουλή».
Οι αγρότες βέβαια που αντέδρασαν στο άκουσμα αυτής της δήλωσης, ότι δηλαδή ενώ είναι έτοιμη η τροπολογία, δεν γνωρίζει η πολιτική ηγεσία πότε θα κατατεθεί, αναφέρουν πως είναι αισιόδοξοι, ότι σύντομα θα αρθεί αυτή η αδικία.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η υπόσχεση για νοµοθέτηση του ακατάσχετου είχε τεθεί επί τάπητος   από το πρώτο έτος της υπουργίας του Βαγγέλη Αποστόλου  από την Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης και σχεδόν τέσσερα χρόνια µετα δεν έχει προχωρήσει ακόμη…
 

 

mesaralive.gr  23 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα