Μεσαρά: Μετά τις ζημιές περιμένουν τις αποζημιώσεις!

mesaralive.gr  21 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Μετά τις ζημιές περιμένουν τις αποζημιώσεις!

Οι αγρότες είδαν σε πολλές περιπτώσεις τη βροχή να προκαλεί προβληματα, αντί να λειτουργεί ευεργετικά.

Οι αγρότες στη Μεσαρά, σε πολλές περιοχές, είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οπως έγραψε το mesaralive.gr οι χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ειχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αμπέλια, υπαίθριες καλλιέργειες, αλλά και ελιές.

Οι αγρότες είδαν σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Μεσοχωριό και τα Αρμανώγεια, τη βροχή να προκαλεί προβληματα, αντί να λειτουργεί ευεργετικά.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το νερό λειτουργησε ως μια «ανάσα» για τη γη. Οι αγρότες που είδαν το χαλάζι ειδικά να πλήττει τις καλλιέργειες τους αναμένουν την αποζημίωση τους από τον ΕΛΓΑ, με το Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, να ζητά με Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την άμεση στήριξη των πληγέντων. 

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και ιδιαίτερα στον Ν.Ηρακλείου  προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε κηπευτικές καλλιέργειες, σε αμπελοκαλλιέργειες και στις ελαιοκαλλιέργειες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου οι καταστροφές είναι τεράστιες από την ισχυρή χαλαζόπτωση  και βροχόπτωση (ισχυρές καταιγίδες)και για άλλη μια φορά οι αγρότες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, κάνοντας έκκληση στους υπευθύνους να «τρέξουν» τις διαδικασίες,ώστε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ,
Επειδή οι παραγωγοί είναι σε αδιέξοδο.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών-αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα;», αναφέρει στην Ερώτηση του ο Βουλευτής.

 

mesaralive.gr  21 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα