Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Ειστε παλικάρια και μπορείτε να σταματήσετε τις βεντέτες»

  27 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Ειστε παλικάρια και μπορείτε να σταματήσετε τις βεντέτες»

Νωρίς το μεσημέρι έφτασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλακη.

Οι δύο άνδρες στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν εθεσαν τα ζητήματα που τέθηκαν για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στον δήμο Μυλοποτάμου και τον δήμο Ανωγείων, μετά και τα τελευταία γεγονότα που απασχόλησαν τη επικαιρότητα, γεμίζοντας ανησυχία και προβληματισμό κατοίκους, φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον κ Χρυσοχοΐδη. Ο ίδιος σε δηλώσεις του αμέσως μετά είπε ότι η βεντέτα μπορεί να αποτελεί μέρος των παραδόσεων της περιοχής, αλλά οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου είναι παλικάρια και μπορούν να τις αλλάξουν. Αυτές οι παραδόσεις πάλιωσαν και οι κάτοικοι δεν αξιζει να χάνονται για τις βεντέτες.

Ενώ έκλεισε λέγοντας πως η παρανομία στη Δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα. Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση, γιατί αν έκανε εξαιρέσεις θα ήταν άδικος. «Ό,τι ισχύει στην Αθήνα θα ισχύσει και στο Μυλοπόταμο.


Σημειώνονεται όσι στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μ. Λιονή, οι δήμαρχοι Ανωγείων και Μυλοποτάμου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μυλοποτάμου Μανούσος Κλάδος, ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνης Αδαμ Παραδεισανός και τοπικοί φορείς.

Την ίδια ώρα - όπως εγραψε το newshub.gr - πιάνουν δουλειά οι αστυνομικές δυνάμεις σε Μυλοπόταμο και Μεσαρά, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο σχεδιασμος για τις συγκεκριμένες περιοχές. Μετά τα «θερμά» επεισόδια, τα οποία οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, είχαν προαναγείλλει την αλλαγή του σχεδιασμού για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο Υπουργός με τη σημερινή του παρουσία υλοποιεί τη δέσμευση του για επίσκεψη στην περιοχή του Μυλοποτάμου λίγες ημέρες μετά την ενίσχυση του ΤΑΕ της περιοχής με 23 επιπλέον αστυνομικούς. 

 Αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοιδης επισκέφτηκε το Γαράζο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ΤΑΕ Μυλοποτάμου με στόχο να τις δει από κοντά, αλλά και να μιλήσει ο ίδιος με το προσωπικό της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

 

  27 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα