Μοιράζουν «ζεστό» χρήμα στους αγρότες

vianntika.gr  25 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μοιράζουν «ζεστό» χρήμα στους αγρότες

Περίπου 2.5 εκ. ευρώ αναμένεται να μοιραστούν οι αγρότες του Νομού Ηρακλείου, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του viannitika.gr ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει το υπόλοιπο ποσό από αυτό που δικαιούνται οι αγρότες, μετά την καταγραφή των ζημιών που είχαν υποστεί οι καλλιέργειες τους το 2018.

«Όπως είχαμε προβλέψει, μετά από τις προσπάθειες που είχαμε κάνει, καταβάλλεται άμεσα το 30% για τις αποζημιώσεις των αγροτών, από τον ΕΛΓΑ. Ένα ποσό που οφείλεται για ζημιές που είχαν δηλωθεί από τους αγρότες το 2018. Το ποσό θα καταβληθεί ως την ερχόμενη Παρασκευή στους παραγωγούς», επισημαίνει το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, μιλώντας στο viannitika.gr.

O ίδιος, εξηγεί πως μιλάμε για ζημιές που είχαν υποστεί κυρίως οι αμπελοκαλλιέργειες. «Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 2 - 2.5 εκ. ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 70% αντιστοιχούσε σε περίπου 4.5 εκ. ευρώ μόνο για το Νομό Ηρακλείου. Είναι αναμφίβολα ένα ποσό που αποτελεί ανακούφιση για τους παραγωγούς, οι οποίοι είδαν την περσινή χρονιά να πηγαίνει χαμένη, τη στιγμή που είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από έξοδα για την καλλιέργεια των περιουσιών τους», καταλήγει ο κ. Καμπιτάκης.

 

vianntika.gr  25 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ