Οδηγίες ασφαλιστικής κάλυψης αγροτών από τον ΕΦΚΑ

  04 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Οδηγίες ασφαλιστικής κάλυψης αγροτών από τον ΕΦΚΑ


Σε σειρά διευκρινίσεων σχετικά με τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους αγρότες προχώρησε με απόφασή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια αναφορικά με τους αγρότες, οι οποίοι και εμπίπτουν στην κατηγορία των μη μισθωτών αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η απόφαση Βρούτση δημοσιεύτηκε στην διαύγεια

στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα με τη συμπλήρωση τουλάχιστον δύο (2) μηνών ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2019), ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και εφόσον έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν.4387/2016 και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα έτη 2017-2018 και τις ελάχιστες εισφορές για το έτος 2019 ή σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής, αυτή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα.
Στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ που έχουν οφειλές από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, δικαιούνται ασφαλιστικής ικανότητας, εφόσον έχει εκδοθεί απόφαση από τις αρμόδιες επιτροπές οικονομικής αδυναμίας της παρ. 6 του άρθρου 14 του ν.2458/1997 (Α'15) για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται από την απόφαση αυτή. Μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες σας ώστε να ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα στους ανωτέρω ασφαλισμένους του Ε.Φ.Κ.Α.

 

  04 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα