«Οι αγρότες θέλουν στήριξη» - Τι είπε ο Γιάννης Φασομυτάκης στον Βορίδη

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
«Οι αγρότες θέλουν στήριξη» - Τι είπε ο Γιάννης Φασομυτάκης στον Βορίδη

Με λίγες κουβέντες, ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος βρέθηκε στη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών από την Κρήτη, με το Μάκη Βορίδη, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας στη Μεσαρά.

«Υπουργέ, έρχομαι από το Τυμπακι, όπου είμαι αντιδήμαρχος στο Δήμο Φαιστού. Εκεί οι αγρότες είναι σε αδιέξοδο. Πεινάνε. Το καλοκαίρι οι παραγωγοί ντομάτας, καταστράφηκαν απο την Τουτα, τη φονική πεταλούδα. Ένα θέμα που παραμένει άλυτο εδώ και χρονια, παρά τα ατιήματα των αγροτών.

Παρόλα αυτά, αυτό που ειπώθηκε ειναι πως το χειμωνα, θα έρθει η ώρα της ελαιοκομιδής και θα ισορροπήσει η κατάσταση κάπως. Έρχεται όμως ο δάκος και η κακοκαιρία, με συνέπεια να καταστραφούν όλοι. Να γίνουν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή, αλλά και στα θερμοκήπια. Αυτό που ζητάμε είναι η άμεση και ουσιαστική στήριξη των αγροτών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φασομυτάκης στην τοποοθέτηση του, απευθυνόμενος στον Υπουργό.

Όπως έγραψε το mesaralive.gr μετά από μια ουσιαστική συζήτηση που έγινε στη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των αγροτών από την Κρήτη και ο κ. Μάκης Βορίδης, κατέληξαν σε μια σειρά από συμπεράσματα.

 

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ