Οι «Αρχηγοί» της σύγχρονης Ελλάδος

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, απλά εμείς έχουμε κοντή μνήμη και δεν θυμόμαστε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα μας.
Από συστάσεως του ελληνικού κράτους όλοι παλεύουν για μια θέση στην εξουσία. Όλοι θεωρούν εαυτούς σωτήρες, προστάτες της έρημης Ψωροκώσταινας!
Χαρακτηριστικά η πένα του αριστοτέχνη Γεώργιου Σουρρή περιέγραφε τα γεγονότα και την εικόνα την προεκλογική της εποχής του – στις αρχές του 20ου αιώνα! Και τότε όπως και τώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα!
Και τότε όπως και τώρα, η δύσμοιρη Ελλάς αγωνιζόταν να θεραπεύσει τις πληγές της αλλά ο Έλλην αγωνιζότανε και αγωνίζεται πώς να βρει τρόπο να την κυβερνήσει, θεωρώντας ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να την σώσει!
Ω δύστυχη Πατρίδα! Και τότε όπως και τώρα υπάρχουν πολλά τέκνα σου πρόθυμα να σε κυβερνήσουν, αλλά ω δυστυχία, ολίγοι υπάρχουν στρατιώτες στις επάλξεις!
… καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης,
μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.
Τάδε έφη
Ο ΦΑΙΣΤΙΟΣ
Δείτε επίσης
- Λειψυδρία: Καμπανάκι και για τα υπόγεια ύδατα – Η χαρακτηριστική περίπτωση των Μοιρών
- Matala Beach Festival 2025: Πρεμιέρα για το κορυφαίο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Νότου
- Ο Π.Σ Τυμπακίου ευχαριστεί....
- Δήμος Φαιστού: Ανακοίνωση Για τους πληγέντες από τους σεισμούς του 2021
- «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Χρειαζόμαστε συντονισμό και πολιτική βούληση»