Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κρατούν σε εγρήγορση τους Σαμαρείτες Μοιρών!

  25 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κρατούν σε εγρήγορση τους Σαμαρείτες Μοιρών!

Σε επιφυλακή λόγω κακοκαιρίας.

Όπως έχουν ήδη ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, η αιρετή ηγεσία του Δήμου, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, Εθελοντές Σαμαρείτες του Τμήματος Μοιρών του Ε.Ε.Σ. παραμένουν σε επιφυλακή με όλο τον εξοπλισμό τους, σε περίπτωση που χρειαστεί από τις κρατικές αρχές. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, όπως και σε όλο το νησί, είναι δύσκολες λόγω της πρωτοφανούς σφοδρότητας της κακοκαιρίας και η συνδρομή των Εθελοντών θεωρείται επιβεβλημένα ότι πρέπει να είναι διαθέσιμη.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί την μεγαλύτερη Εθελοντική Δύναμη Διάσωσης και Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια των 80 ετών συνεχούς δράσης στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει ισχυρές και σημαντικές συνεργασίες με φορείς της χώρας ώστε να παρέχονται προς την κοινωνία υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πιστοποιημένη εκπαίδευση.

Σαν Διασωστική δύναμη, έχει στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από την οποία έχει αναγνωριστεί με αριθμό μητρώου 2001/022 και σε όλα τα μεγάλα συμβάντα στην χώρα μας (σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο) παρέχει δυνάμεις για ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ, αφού το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών παρέχει επικουρικές υπηρεσίες σε απόλυτη και στενή συνεργασία με τις προαναφερθείσες Κρατικές Υπηρεσίες.

 

  25 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ