Οι έδρες στους Δήμους της Μεσαράς

  24 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Οι έδρες στους Δήμους της Μεσαράς

Πόσοι εκλέγονται σε κάθε Δήμο της Κρήτης και την Περιφέρεια;

Δύο ημέρες απέμειναν μέχρι την 26η Μαΐου και οι προετοιμασίες του κρατικού μηχανισμού για να είναι όλα έτοιμα κατά την πολλαπλή εκλογική “μάχη” μεθαύριο Κυριακή συνεχίζονται πυρετωδώς.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” σας παρουσιάζει σήμερα τον αριθμό των συμβούλων που εκλέγονται σε κάθε Δήμο της Κρήτης, αλλά και στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες - όπου υπάρχουν - στους συνολικά 24 Δήμους και των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης. 
Επισημαίνεται ότι αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, οι συνολικά 51 περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται ως εξής: Οι 25 εξ αυτών από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι 13 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι 7 από αυτήν του Ρεθύμνου και οι 6 από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ηράκλειο

Στον Δήμο Ηρακλείου εκλέγονται 49 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 42 εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλείου, οι 4 από αυτήν της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ από έναν δημοτικό σύμβουλο εκλέγουν οι Δημοτικές Ενότητες Γοργολαϊνίου, Παλιανής και Τεμένους.
Στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι: Οι 10 προέρχονται από τη Δημοτική Ενότητα Νίκου Καζαντζάκη, οι 9 από τη Δημοτική Ενότητα Αστερουσίων και οι 8 από αυτήν των Αρχανών. 
Στον Δήμο Βιάννου εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ στον Δήμο Γόρτυνας 27: Οκτώ από τη Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας, 8 από τη δημοτική ενότητα Γόρτυνας, 8 από τη Δημοτική Ενότητα Κόφινα και 3 από αυτήν του Ρούβα.
Στον Δήμο Μαλεβιζίου εκλέγονται - και εκεί - 27 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 21 εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου, ενώ από τρεις συμβούλους βγάζει η Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και η Δημοτική Ενότητα Τυλίσου. 
Στον δήμο Μινώα Πεδιάδος εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 16 εξ αυτών εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου, οι 4 από αυτήν του Θραψανού και οι 7 από αυτήν του Καστελίου. 
Στον Δήμο Φαιστού εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι: 11 από τη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου, 13 από αυτήν των Μοιρών και 3 από τη Δημοτική Ενότητα Ζαρού. 
Εξάλλου, 27 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται και στο Δήμο Χερσονήσου: 11 εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Γουβών, 2 από αυτήν της Επισκοπής, 6 από των Μαλίων και 8 από τη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου.

Λασίθι

 

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου εκλέγονται - και εκεί - 27 δημοτικοί σύμβουλοι: Οι 21 είναι από τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου, οι 2 από αυτήν του Βραχασίου και 4 από αυτήν της Νεάπολης. 
Στον Δήμο Ιεράπετρας εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι: Οι 24 προέρχονται από τη Δημ. Ενότητα Ιεράπετρας και οι υπόλοιποι 3 από αυτήν του Μακρύ Γιαλού. 
Στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου εκλέγονται 17 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ στον Δήμο Σητείας 27: Οι 20 από τη Δημοτική Ενότητα Σητείας, οι 3 από αυτήν της Ιτάνου, ενώ από δύο συμβούλους εκλέγουν οι Δημοτικές Ενότητες Λεύκης και Ανάληψης. 
Αναλυτικά, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται στους 7 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στους 5 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου παρουσιάζονται στον πίνακα.

 

  24 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα