Οι φόλες στους Βώρρους έφεραν τη «Ντάικα» στη Μεσαρά

mesaralive.gr  04 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι φόλες στους Βώρρους έφεραν τη «Ντάικα» στη Μεσαρά

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)

Την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας της Μεσαράς, προκαλεί το γεγονός ότι ότι αρκετά σκυλιά συνεχίζουν και πέφτουν θύματα ασυνείδητων που ρίχνουν φόλες!

Τα περιστατικά που καταγράφονται κατά καιρούς είναι αρκετα και αλλοτε καταγράφονται σε κάποια αγροτική τοποθεσία, αλλότε μέσα στα χωριά ή τα μεγαλύτερα κέντρα της Μεσαράς, όπως στο Τυμπακι.

Ενα από τα τελευταία θύματα ασυνείδητων ήταν ο γνωστός «Κανέλλος», ένα σκύλος - μασκότ, στο χωριό των Βώρρων. Ενας θάνατος, ο οποίος έφερε στο χωριό τον ειδικό εκπαιδευμένο σκύλο  της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου, τη Ντάικα, η οποία ειδικεύεται στον εντοπισμό των δηλητηριασμένων δολωμάτων.
 
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι ανήσυχοι και δηλώνουν πως τα περιστατικά αυτά πρέπει να σταματήσουν να καταγράφονται. Για αυτό και στέλνουν το μήνυμα, πως ολοι πρέπει να αγαπούν τα ζώα και όχι να τα δολοφονούν, ικανοποιώντας με αυτο τον τρόπο τις αρρωστημενες τους ανάγκες...

Γιατί όποιος σκοτώνει χωρίς λόγο τα σκυλιά με αυτόν τον απανθρωπο τρόπο, μόνο αρρωστημενος είναι...


Πολλές οι φόλες

Εξάλλου, συμφωνα με ανακοινωση, δεκατέσσερις (14) πλαστικές σακούλες γεμάτες φόλες εντόπισαν ο Σπύρος και η Ντάικα, στον Άγιο Νικόλαο πριν από λίγες μέρες. Εκτός από τα δολώματα εντοπίστηκε κι ένας νεκρός σκύλος.

Δηλητηριασμένος σκύλος εντοπίστηκε και στον Μαρουλά Μακρύ Γιαλού στις 14 Ιουνίου 2018. Οι καταγγελίες σας διευκολύνουν αφάνταστα το έργο της ΚΟΣ. Το τηλ του Σπύρου, στην ανατολική Κρήτη, είναι 6948512177. Το τηλ. του Γιάννη στη δυτική Κρήτη είναι 6948512153

 

mesaralive.gr  04 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα