Οι μνήμες που ξυπνησαν, η Δικαιοσύνη και ο πονος

ΠΑΤΡΙΣ  20 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι μνήμες που ξυπνησαν, η Δικαιοσύνη και ο πονος

Κεκλεισμένων των θυρών εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων η υπόθεση της δολοφονίας του 71χρονου συνταξιούχου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, στις Μοίρες, ο οποίος κατακρεουργήθηκε με 57 μαχαιριές για… 100 ευρώ.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2015. Σε χρόνο-ρεκόρ αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να φθάσουν στη σύλληψη των δύο δραστών, δύο Βούλγαρων 17 και 21 ετών τότε.  Είναι ανατριχιαστικό ότι οι δύο δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφού κατακρεούργησαν τον άτυχο ηλικιωμένο, πήγαν να διασκεδάσουν σε μπαρ της περιοχής.

Ως προς τον ενήλικο κατηγορούμενο πρωτόδικα είχαν επιβληθεί δις ισόβια. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας είχε κάνει λόγο για ένα έγκλημα ιδιαίτερα σκληρό και βάναυσο.

Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό ως προς τον ανήλικο και η ποινή του μειώθηκε κατά δύο χρόνια σε σχέση με την πρωτόδικη. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών. Ο 20χρονος σήμερα κατηγορούμενος θα επιστρέψει στο κατάστημα κράτησης της Αυλώνας όπου ήδη ήταν έγκλειστος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το διάστημα κράτησης του ο νεαρός παρακολουθεί σχολείο (πήγε για πρώτη φορά), ενώ συμμετέχει σε διάφορες δράσεις όπως σε θεατρικές παραστάσεις.

[Οι δύο νεαροί κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα]
Οι δύο νεαροί κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο νεαροί  είχαν μπει και στο παρελθόν στο σπίτι του ηλικιωμένου και ενώ κοιμόταν, έκλεψαν από το παντελόνι του 200 ευρώ. Τη νύχτα του εγκλήματος αποφάσισαν να τον «επισκεφθούν» για μία ακόμα φορά, καθώς είχαν ξεμείνει από χρήματα.

Γνώριζαν τα κατατόπια και ήξεραν ότι η πίσω πόρτα της οικίας ήταν πάντα ξεκλείδωτη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, πήδηξαν το μαντρότοιχο της πίσω αυλής, άνοιξαν σαν κύριοι αφού το κλειδί ήταν στην πόρτα και μπήκαν στο σπίτι. Ο ηλικιωμένος κοιμόταν, αντιλήφθηκε το θόρυβο και προσπάθησε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Άρπαξαν ένα μαξιλάρι από την ντουλάπα, το πίεσαν στο πρόσωπό του και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν μέχρι που εξέπνευσε.

Προσπάθησε να αντισταθεί, όμως ήταν ανήμπορος να αντιμετωπίσει τη βιαιότητα των δύο νεαρών. Έβαλαν το μαξιλάρι στη θέση του (υπήρχαν ίχνη), έπλυναν και σκούπισαν τα χέρια σε μία πετσέτα, στην οποία επίσης βρέθηκαν ίχνη αίματος, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, πετώντας σε παρακείμενο οικόπεδο με ξερόχορτα το φονικό μαχαίρι, το κλειδί της πόρτας και ένα ζευγάρι κάλτσες, τις οποίες φορούσε ο ανήλικος  και τις χρησιμοποίησε σαν γάντια  στα χέρια, στοιχείο το οποίο ήταν κομβικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

ΠΑΤΡΙΣ  20 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα