Όλοι μαζί για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του Επισκοπείου των Αγίων Δέκα

mesaralive.gr  22 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Όλοι μαζί για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του Επισκοπείου των Αγίων Δέκα

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή της τρίτης ηλικίας στον Καθαρισμό και τη συντήρηση του Επισκοπείου των Αγίων Δέκα. Ελπιδοφόρα η συμμετοχή της νέας γενιάς. Καθοριστικός ο ρόλος της εκκλησίας μας και αποτελεσματική η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Νίκο Σχονιαράκη να συμμετέχει ενεργά στον καθαρισμό του Επισκοπείου των Αγίων Δέκα.

Όπως γράφει η κ. Ρένη Τυλλιανάκη σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης «Όταν όλοι θέλουν τότε ναι γίνονται και «θαύματα.»
Πρώτοι έφτασαν στην συνάντηση οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, με χαμόγελο, με θετική διάθεση, με αγάπη, με πίστη και δύναμη που έβγαινε από τα βάθη της καρδιάς τους, πως τούτο το κτίριο πρέπει να σωθεί. Οι νεότεροι τους ακολουθούσαν . Ο καθένας έκανε ο,τι μπορούσε. Κανένας μας δεν ρώτησε τι θα κάνω ? Λες και όλα είχαν σχεδιαστεί από τον καλύτερο manager και γινόταν σωστά και γρήγορα. Όλα τα γεωργικά εργαλεία σε δράση. Σκαπάνες, φτυάρια, ξυλοκοπτικά, ψαλίδια , κλαδευτήρια και πολλά άλλα εργαλεία που δεν ξέρω το όνομα τους. Πίσω από αυτά εμείς με σκούπες με φαράσια και φτυάρια … Σε λίγες ώρες το τοπίο ήταν αλλιώτικο. Το κτίριο άρχισε πάλι να δείχνει την ομορφιά του.
Και εκεί που ο πρώτος στόχος επιτελέσθηκε και δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς, ακούστηκε μια πρόταση: ………Τώρα πρέπει να σκεφτούμε την συντήρηση του κτιρίου ….. Αν αργήσουν οι υπηρεσίες να μας δώσουν την χρηματοδότηση που μας έχουν υποσχεθεί, να κάνομε έρανο μεταξύ μας και να το αναστηλώσομε το συντομότερο δυνατόν …. Αυτοί είναι οι Αγιοδεκιανοί !!!! Υπέροχοι άνθρωποι….. Σπουδαίοι άνθρωποι…
Ήταν Μάθημα Ζωής το σημερινό…. Ένα είναι βέβαιο πως όπου υπάρχει αγάπη και είναι όλοι ενωμένοι δεν υπάρχουν δυσκολίες, δεν υπάρχει κρίση, δεν υπάρχουν εμπόδια.
Βαλάντη (πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου) είμαστε μαζί σου για ό,τι χρειαστεί».

Οι φωτογραφίες είναι της κ. Ρένας Τυλλιανάκη την οποία και ευχαριστούμε.

 

mesaralive.gr  22 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα