Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων

  22 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αρχαιρεσίες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν 16/10 στον Πύργο, 17/10 στα Πραιτώρια, 18/10 στο Τεφέλι, 19/10 στο Μεσοχωριό και 20/10 στον Χάρακα.

Συνολικά 157 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ήρθαν στην κάλπη, σε μια πρωτοφανή για την περιοχή μαζική, δημοκρατική διαδικασία, που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό του. Σημαντικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών ήταν οι περίπου 100 εγγραφές νέων μελών στον Αγροτικό Σύλλογο, νέων παραγωγών, γυναικών, νεολαίας, που δείχνουν την απήχηση που έχει ο Αγροτικός Σύλλογος στην περιοχή και τις δυνατότητες της οργανωμένης πάλης στην περιοχή μας, αλλά ταυτόχρονα και την ευθύνη που αναλαμβάνει στο να επιτελέσει τον ρόλο του οργανωτή αυτής της πάλης της αγροτιάς.

Η διαδικασία των εκλογών χαρακτηρίστηκε από έντονη συζήτηση για το επόμενο βήμα του αγώνα κατά των προβλημάτων της αγροτιάς, ειδικά το τεράστιο κόστος παραγωγής και η ληστρική τιμή παραγωγού του λαδιού, μπροστά στη νέα περίοδο αποκομιδής, τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών, ειδικότερα, οι ψηφίσαντες ήταν 157 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 156 (1 ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο). Εκλέχτηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αγροτική Συσπείρωση Αστερουσίων» παμψηφεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε είναι (αλφαβητικά):

ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Στυλιανού – 135 ψήφοι
ΚΟΡΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου – 120 ψήφοι
ΣΤΕΦΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αστρινού – 99 ψήφοι
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΣ του Νικολάου – 103 ψήφοι
ΨΑΘΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Γεωργίου – 98 ψήφοι
ΓΕΡΑΣΙΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μιχαήλ – 101 ψήφοι
ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Άγγελου – 92 ψήφοι
ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ – 97 ψήφοι
ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Στυλιανού – 117 ψήφοι
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΣ του Νικολάου – 92 ψήφοι
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αστρινού – 83 ψήφοι

Η Ελεγκτική Επιτροπή που εκλέχτηκε είναι (αλφαβητικά):

ενώ για αντιπροσώπευση σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκλέχτηκαν με την εξής σειρά:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί τις επόμενες μέρες για να εκλέξει προεδρείο και να αποφασίσει την αγωνιστική συνέχεια της δράσης του Αγροτικού Συλλόγου.

Προχωράμε αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων των Αστερουσίων για επιβίωση, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, στην κυβέρνησης, σε Δήμο και Περιφέρεια που σχεδιάζουν και αβαντάρουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική! ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 

  22 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα