Παπάς και παπαδιά σε ρόλο τροχονόμου στο τροχαίο του Πομπιανού δρόμου

mesaralive.gr  09 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παπάς και παπαδιά σε ρόλο τροχονόμου στο τροχαίο του Πομπιανού δρόμου

Φώτο: mesaralive.gr

Όλα τα΄ χουμε δει στη Μεσαρά…

Η αλήθεια είναι  ωστόσο  ότι χθες το βράδυ το «τερματίσαμε»… Να έχει γίνει τροχαίο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στο γνωστό σημείο καρμανιόλα της διασταύρωσης του Πομπιανού Δρόμου με την οδό του Κοιμητηρίου (οδός Ανδρέα Παπανδρέου), το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού να βρίσκεται μόλις  λίγα μέτρα πιο πέρα και να έχει ειδοποιηθεί αμέσως…. Και η αστυνομία να έρχεται μιάμιση ώρα αργότερα, λόγω έλλειψης δύναμης, όπως τουλάχιστον ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι πήραν και τηλέφωνο στο ΑΤ….!  Τα χειρότερα πάντως αποφεύχθηκαν με την δράση που ανέλαβε ιερέας με την πρεσβυτέρα του, αλλά και μια φίλη του ζευγαριού,  μέχρι να φτάσει η αστυνομία…

Ο ιερέας και η πρεσβυτέρα τροχονόμοι

 Τα δύο αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην σύγκρουση  βρίσκονταν  στη μέση του δρόμου και η ρύθμιση της κυκλοφορίας  ήταν  επιτακτική όσο ποτέ στο συγκεκριμένο σημείο.  Ευτυχώς από το σημείο έτυχε να περνά γνωστός Ιερέας με την Πρεσβυτέρα του και μία φίλη του ζευγαριού. Αμέσως οι τρεις άνθρωποι – έχοντας και την κατάλληλη εκπαίδευση ως Εθελοντές του ΕΕΣ- βλέποντας τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και ότι τα λεπτά περνούν χωρίς να υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας-  έβαλαν τα κίτρινα διακριτικά μπουφάν και ανέλαβαν δράση!  Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο ιερέας και η πρεσβυτέρα είναι εκπαιδευμένοι και έχουν δίπλωμα από την τροχαία Ηρακλείου.

Ευτυχώς δηλαδή που υπήρξαν αυτοί οι τρεις άνθρωποι  στο συγκεκριμένο σημείο εκείνη την ώρα, διαφορετικά ίσως να είχαμε χειρότερα , αφού υπήρχαν και δύο γάμοι στην περιοχή και η κίνηση ήταν αυξημένη….

Οι συμπτώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν πληροφορίες μας ο Ιερέας και η Πρεσβυτέρα, έτυχαν πριν λίγα χρόνια στον ίδιο δρόμο (στην διασταύρωση με την 28η Οκτωβρίου)  ερχόμενοι από το Φεστιβάλ των  Ματάλων, σε τροχαίο  στο οποίο είχε εμπλακεί ο παππούς του ενός οδηγού που ενεπλάκη στο χθεσινό τροχαίο. Συμπτώσεις….

Οργή και αγανάκτηση

Άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης επικοινώνησαν με το mesaralive.gr εκφράζοντας την οργή τους για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα με την απουσία της αστυνομίας να έχει ανεβάσει την αγανάκτηση στο «κόκκινο». «Ευτυχώς που βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι να ρυθμίσουν την κυκλοφορία αλλιώς θα είχαμε χειρότερα» μας είπε άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο λίγα λεπτά μετά το τροχαίο». Άλλος οδηγός που περνούσε από την διασταύρωση εκείνη την ώρα, τόνιζε ότι «η απουσία της αστυνομίας σε ένα σοβαρό τροχαίο όπως αυτό όπου υπάρχει τραυματισμός και μάλιστα σε ένα σημείο τόσο πολυσύχναστο, μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση. Είναι δυνατόν ολόκληρη Μεσαρά να μην έχει ένα αστυνομικό να έρθει;». Υπήρχαν και εκείνοι που επέρριψαν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή τονίζοντας ότι  θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα σε αυτή τη «φονική» διασταύρωση και να μπουν φανάρια ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία. «Καθημερινά από εδώ περνάμε όλοι μας, θα σκοτωθούμε, θα σκοτωθούν τα παιδιά μας αν δεν μπουν φανάρια» μας είπε εξοργισμένος επαγγελματίας που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο της σύγκρουσης. 

 

mesaralive.gr  09 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα