Περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια των χωριών μας και μιλώντας με τους ανθρώπους

mesaralive.gr  05 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια των χωριών μας και μιλώντας με τους ανθρώπους

… Και μην ξεχνάς πως ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι. Ο άνεμος φυσάει τα μάτια σου μακριά…

Φθινόπωρο, αποχαιρετίσαμε το καλοκαίρι με κάτι πρωτόγνωρο για τον τόπο μας ίσως αν θέλετε για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό ωρίμασε ο χρόνος για την αποδοχή κι έγινε πράξη με επιτυχία, γιατί επιτέλους βρεθήκαμε όλοι  στο «Εμείς» με το σύνθημα: «όλοι μαζί μπορούμε» γιατί όλοι μαζί θέλουμε ν’ αλλάξουμε σελίδα, το πρώτο Φεστιβάλ Τεχνών.

Το δικό μας φεστιβάλ και οι δικοί μας άνθρωποι. Κατορθώσαμε όλοι μαζί μονιασμένοι να σηκώσουμε και να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να προχωρήσουμε. Κάναμε στ’ αλήθεια το ακατόρθωτο. Οι Κασσάνδρες πολλές, αλλά αδύναμες να φέρουν το κακό και να σιγάσει η φωνή μας. Η φωνή έγινε πιο δυνατή και ο πολιτισμός μας αναθάρρεψε, εξάλλου η  Μεσαρά είναι η κοιτίδα του, αιώνες τώρα!

Τα ταξίδια στα μονοπάτια του πολιτισμού και στα όμορφα χωριά μας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Το «Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά» συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο εκπομπών στις 31 Ιουλίου με τη μετάδοση μιας άκρως ενδιαφέρουσας εκπομπής στον «Εύδιο Λιμένα» 101,9 – εξομολόγησης μιας μάνας που έχασε το μοναχοπαίδι της από τη μάστιγα των ναρκωτικών - και θέλησε να ενημερώσει τους γονείς, όλους εμάς για να μην επαναληφθεί η ίδια τραγική ιστορία.

Αισίως συμπληρώσαμε τη μετάδοση των τριών κύκλων εκπομπών στα τριάντα όμορφα ταξίδια μας στα χωριά της Μεσαράς με τους όμορφους και προβληματισμένους ανθρώπους της.

Αυτά τα ταξίδια θα συνεχίσουμε κι αυτή τη χρονιά ξεκινώντας με την αναμετάδοση της ένατης εκπομπής του τρίτου κύκλου την Παρασκευή 5 Οκτώβρη στις 4:30 το απόγευμα, στα fm 101,9, τη Δευτέρα 8 του μήνα, θα αναμεταδοθεί η 10η εκπομπή για να θυμηθούμε τα ταξίδια μας και να αρχίσουμε την επόμενη Παρασκευή  12 Οκτώβρη με την πρώτη εκπομπή του τέταρτου κύκλου των εκπομπών «Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά» που θα έχει θέμα: «Περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια των χωριών μας μιλώντας με τους ανθρώπους» και αναδεικνύοντας τις τέχνες κρυμμένες χρόνια τώρα.

Στην πρώτη εκπομπή του τέταρτου κύκλου θα «περπατήσουμε» τα στενά σοκάκια του ιστορικού παραδοσιακού χωριού των Βώρων και θα φιλοξενήσουμε   την πολυπράγμονα δασκάλα κα Ντισπυράκη Μαρία. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 4:30 το απόγευμα στο ραδιόφωνο της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας – Εύδιος Λιμήν» στα fm 101,9.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  05 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα