Περιμένοντας τις αποζημιώσεις…

mesaralive.gr  01 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Περιμένοντας τις αποζημιώσεις…

Σε εξέλιξη είναι το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος σε ελιές και αμπέλια λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία από την πλευρά του ΕΛΓΑ προχωράει κανονικά και ο Οργανισμός θα έχει έτοιμα εγκαίρως τα πορίσματα από τους ελέγχους προκειμένου αυτά να αποσταλούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και θεωρητικά να ολοκληρωθεί άμεσα η  πληρωμή για τις ζημιές του καλοκαιριου.

Μιλάμε για μια διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου ως τις 15 Δεκέμβρη.  Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει διαθέσιμο προς εκταμίευση και πληρωμή των αγροτών, το απαραίτητο χρηματικό ποσό. Και δυστυχώς αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι θα υπάρξει καθυστέρηση.

Πιο πιθανή περίοδος πληρωμής πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες – και με την προϋπόθεση ότι δε θα συμπεριληφθούν χρήματα του 2018- είναι το 2019 και συγκεκριμένα τα τέλη Γενάρη ή τα μέσα του Φλεβάρη. Θα συμπεριληφθούν με λίγα λόγια – ως πιθανότερη εξέλιξη - στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ για το 2019.

Συνεπώς οι αγρότες θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών, τα οποία αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ.

 

mesaralive.gr  01 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα