Πλήρης φάκελος για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Γόρτυνας στα χέρια του βουλευτών του Νομού.

mesaralive  18 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πλήρης φάκελος για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Γόρτυνας στα χέρια του βουλευτών του Νομού.

Την ενημέρωση και ενεργοποίηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού Ηρακλείου προκειμένου να λάβουν γνώση του θέματος και κατ’ επέκταση να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου Γόρτυνας, επεδίωξε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης, καλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση βουλευτές και Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας.

Στην πρόσκληση του Δημάρχου ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, από το «Ποτάμι» ο κ. Σπύρος Δανέλλης και από το ΚΚΕ ο κ. Μανώλης Συντυχάκης, από τη ΝΔ ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ εκ μέρους του ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και τη συνδρομή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας μοιράστηκε ένας πλήρης φάκελος με δεκαεπτά έγγραφα, τα οποία απεικονίζουν την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Στην εισήγησή του προς τους βουλευτές του Νομού Ηρακλείου ο κ. Σχοιναράκης, με δεδομένο ότι εξαντλείται το χρονικό περιθώριο, ζήτησε την παρέμβασή τους προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση, μια έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο, ώστε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό και να προχωρήσουν οι διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της αδικίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του Δήμου.

Όλοι οι βουλευτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους κατανοώντας τους λόγους, που οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο το Δήμο της Γόρτυνας, που δεν είναι ο μοναδικός, καθώς σε όλη την Ελλάδα έντεκα Δήμοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ίδια θέση.

Αποφασίστηκε να κλειστεί νέο ραντεβού στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση παρουσία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ώστε να εξευρεθεί πολιτική και οικονομική λύση στο πρόβλημα του Δήμου Γόρτυνας.

 

mesaralive  18 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα