Πόμπια: Εκδηλώσεις στη μνήμη του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα

  04 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πόμπια: Εκδηλώσεις στη μνήμη του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα

Στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας συμμετείχε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης. 

Ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, τις οποίες που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν και αγώνες ξιφασκίας, άθλημα στο οποίο διακρίνεται παραδοσιακά η περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Οπλαρχηγός Μιχάλης Κόρακας, γνωστός κατά κόσμον ως «Μιχάλης Καρούζος» είχε γεννηθεί στην Πόμπια το 1797 ενώ στη μνήμη του διοργανώνονται κάθε τρία χρόνια εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Φαιστού και την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητα Πόμπιας. 

«Η προσφορά του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα στην Κρητική Επανάσταση και τον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους Οθωμανούς είναι τεράστια και αδιαμφησβήτητη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: 

«Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του αποτελούν την ελάχιστη υπενθύμιση στην αξία των αγώνων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μέσα από πλούσιες εκδηλώσεις τιμάται η μνήμη του για να θυμόμαστε όλοι μας πως ανάμεσα μας υπήρξαν και υπάρχουν άξιοι άνθρωποι με όραμα και θέληση να βελτιώσουν το μέλλον του τόπου μας». 

 

  04 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ