“Πονοκέφαλος” για τους αγρότες η ιδιωτικοποίηση των ασφαλειών

cretalive.gr  30 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Πονοκέφαλος” για τους αγρότες η ιδιωτικοποίηση των ασφαλειών

Τα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης δεν έχουν τέλος, ενώ εμφανίζονται συνεχώς και νέα...

Αυτό είναι το "παράπονο" που εκφράστηκε στη συνάντηση αντιπροσωπείας παραγωγών απ' όλο το νησί με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή κ. Δασκαλάκη και τους επόπτες κυρίους Νοδαράκη και Κοκοσάλη. 
Στο επίκεντρο της συνάντησης οι ζημιές από κακοκαιρία και περονόσπορο, ενώ στο "τραπέζι" βρέθηκε και το ζήτημα που ανοίγει η νέα κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση των ασφαλειών και στους αγρότες.
Όπως τονίστηκε, δεν έχουν διευκρινιστει οι κυβερνητικές προθέσεις, υπογραμμιστηκε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς".

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, θα πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που τους αφορούν. 

Ειδικότερα για τις καταστροφές στα αμπέλια της Κρήτης, οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί ξεκινούν από το 30% και φθάνουν μέχρι το 100%! 
Η μεγαλύτερη ζημιά εντοπίζεται στο νομό Ηρακλείου, όπου υπάρχουν και οι περισσότεροι αμπελώνες.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ να δοθούν οι καταγραφές που έχουν γίνει για τις ζημιές και υπολογίζεται ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

cretalive.gr  30 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα