Πότε ξυπνούν μνήμες από τη δράση των ληστών του ξενοδοχείου

mesaralive.gr  14 July, 2018 ΑΡΘΡΑ
Πότε ξυπνούν μνήμες από τη δράση των ληστών του ξενοδοχείου

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ορίστηκε για τις 7 Νοεμβρίου.

Βαριές ποινές επιφύλαξε το Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους δράστες της ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris, που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2015.

Αρχικά, οι κατηγορούμενοι ήταν τρεις, όμως στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν μόνο οι δύο, ένας 36χρονος Αρμένιος και ένας 32χρονος από το Φόδελε, αφού η ποινική διαδικασία για τον τρίτο, έναν 32χρονο Ζωνιανό, έχει ανασταλεί, καθώς παραμένει σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ομόφωνα ένοχους σχεδόν για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Στον 36χρονο Αρμένιο επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 104 ετών και 18 μηνών, ενώ ο 32χρονος Κρητικός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και πέντε μηνών. Και οι δύο θα εκτίσουν ποινή 25 ετών, ενώ θα ακολουθήσει η εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο Κρητικός αποδέχεται μόνο την εμπλοκή του στην ένοπλη ληστεία του Creta Maris, ενώ ο Αρμένιος παραδέχτηκε την εμπλοκή του σε δύο ακόμα ληστείες και σε μία απόπειρα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ορίστηκε για τις  7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της ληστείας στο Κρέτα Μάρις ήταν μοιραίο για τη συμμορία των ληστών, αφού κατά την έξοδό τους από το ξενοδοχείο εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε καταιγισμός πυρών και η επιχείρηση τερματίστηκε με την εξουδετέρωση των τριών ληστών, οι οποίοι έπεσαν τραυματισμένοι στο έδαφος.

Πηγή: Πατρίς

 

mesaralive.gr  14 July, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα