Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη Στεφανιοδρομία!

  16 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη Στεφανιοδρομία!

Υπό την αιγίδα του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς

Σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετα το πέρας της σπουδαίας πολιτιστικής εκδήλωσης ανφέρονται τα εξής:

Το Δίκτυο συλλόγων Μεσσαράς, με συνέπεια στις δράσεις του για ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, αναβίωσε ξανά το πανάρχαιο και ξεχασμένο αρχαίο έθιμο, τον Μύθο της αρπάγης της Ευρώπης, με συνεργασία των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, τον Ορειβατικό Μοιρών και το σύλλογο ΑΜΕΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και την Δημοτική επιχείρηση «ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΥ»
Αθλητές έτρεξαν σήμερα στις 16-6-2019 ημέρα Κυριακή, ώρα έναρξης 8.30 το πρωί την πολιτιστική διαδρομή, απο τον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας. κοντά στο Μυθικό Πλάτανο, κρατώντας τη σημαία του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης, μαζί με ελληνικές σημαίες ακολούθησαν την διαδρομή Χουστουλιανά, Πλάτανος, Πέρι Αληθινή, Πόμπια, Πετροκεφάλι, Κουσέ, Σίβα, Καμηλάρι, Μετόχι Καμηλαρίου, Άγιος Ιωάννης και τερματισμό στην Μινωική Φαιστό, στη πόλη του φωτός, όπως ονομάζεται η Φαιστός στην μινωική γραφή (γραμμική Β).

Η Φαιστός ήταν προάγγελος ανακτόρων στην Κρήτη. Δηλαδή ήταν η πρώτη αστική μινωική πόλη στην Κρήτη. Κατά την διαδρομή υπήρχε αστυνομική παρουσία και υγειονομική κάλυψη από τους Σαμαρείτες Μοιρών όπου και τους ευχαριστούμε πολύ.
Στο τερματισμό απονεμήθηκαν έπαθλα, μετάλλια σε όλους που συμμετείχαν και τιμήθηκαν με τον κότινο στεφάνι (κλαδί) από την Μάνα Ελιά (Καμηλαρίου) .

Στη συνέχεια και με την συνεργασία της Δημοτικής επιχείρησης ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΥ, οργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας τέχνης, νομισμάτων, χαρτών που επεξηγούν πως εξαπλώθηκε η έννοια της Ευρώπη από την Μεσσαρά-Κρήτης έως στη σημερινή Ευρώπη. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ. Σαμωνάκη Δέσποινα για την επιρροή του συγκεκριμένου μύθου στην τέχνη, στην κοινωνία κλπ από την αρχαιότητα έως σήμερα , έπειτα η κυρία Καπελάκη -Κοντού Εύα μίλησε για την επιρροή του μύθου του μύθου στη σύγχρονη σκέψη και στη λαογραφία . Ο κ. Σπυριδάκης Μιχάλης επεξήγησε πως το τοπίο στην εποχή του Χαλκού (Μινωική περίοδο) επέδρασε στη δημιουργία του Μύθου.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς και από διάφορους χορηγούς .
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους παραβρέθηκαν και βοήθησαν στη τόσο σημαντική εκδήλωση. 

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  16 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα