Πρόστιμα για  τους αδιάφορους ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων

mesaralive.gr  13 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πρόστιμα για  τους αδιάφορους ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων

φωτο:mesaralive.gr

Ένα καινούργιο κόλπο έχουν βρει όπως φαίνεται κάποιοι «έξυπνοι» ιδιοκτήτες των οποίων το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστεί ως εγκαταλειμμένο και σε αυτό έχει επικολληθεί το ειδικό αυτοκόλλητο, από το Δήμο, στις επιχειρήσεις «σκούπα» που γίνονται στις Δημοτικές Ενότητες Τυμπακίου, Μοιρών και Ζαρού, για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα.

Τι κάνουν; Ξεκολλούν το αυτοκόλλητο και το πετούν θεωρώντας ότι έτσι το αυτοκίνητό τους θα συνεχίσει να παραμένει εκεί χωρίς να κινδυνεύει να απομακρυνθεί από το Δήμο.

Δεν γνωρίζουν όμως ότι ο κανονισμός καθαριότητας προβλέπει πρόστιμο και μάλιστα ύψους 200 ευρώ για όποιον προχωρά σε αποκόλληση ή καταστροφή του ειδικού σήματος επισήμανσης εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.

Η παραβίαση της παρούσας διάταξης – αναφέρει ο κανονισμός καθαριότητας- συνεπάγεται πρόστιμο 200 ευρώ και βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν εγκαταλειφθεί και οι οποίοι σκέφτηκαν ή σκέφτονται να ξεκολλήσουν το ειδικό σήμα που έχει επικολληθεί από το Δήμο.

Και υπάρχει ακόμα κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν!

Ότι το όχημα στο οποίο έχει επικολληθεί αυτοκόλλητο έχει καταγραφεί και καταχωρηθεί σε κατάλογο, γι΄ αυτό και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν χαρακτηριστεί εγκαταλειμμένα θα πρέπει να σπεύσουν και να τα απομακρύνουν άμεσα!

 

Και γιατί να μην το πάρει ο Δήμος;

Αυτό θα σκεφτούν κάποιοι που ναι μεν δεν θέλουν το αυτοκίνητο που έχουν εγκαταλείψει εδώ και πολύ πολύ καιρό, ούτε και επιθυμούν να μπουν στην διαδικασία απομάκρυνσής του.

Ο λόγος πάντως που θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να σπεύσουν και να απομακρύνουν άμεσα τα αυτοκίνητά τους αν αυτά έχουν το ειδικό αυτοκόλλητο, είναι σοβαρός και ενδεχομένως να μην τον γνωρίζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη οχημάτων, ενώ σε περίπτωση παράβασης, το εγκαταλειμμένο όχημα μεταφέρεται στον ΟΔΔΥ για την τελική απόσυρσή του και ο κάτοχος του οχήματος επιβαρύνεται με τα έξοδα μεταφοράς και με πρόστιμο 500 ευρώ!

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη, η προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων, δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. «Στόχος μας είναι να απομακρυνθούν τα οχήματα που είναι εγκαταλειμμένα.

H προσπάθειά μας δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά γίνεται στα πλαίσια της καθαριότητας  και του ευπρεπισμού, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα οικόπεδα που σε πολλές των περιπτώσεων θυμίζουν μικρούς σκουπιδότοπους» λέει ο κ. Αρμουτάκης.

 

mesaralive.gr  13 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα