Πώς θα σώσετε ένα βρεγμένο smartphone

mesaralive.gr  24 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Πώς θα σώσετε ένα βρεγμένο smartphone

Είστε διακοπές, βουτήξατε στη θάλασσα με το κινητό στην τσέπη του μαγιό και τώρα θρηνείτε το μουσκεμένο -και χρυσοπληρωμένο- smartphone σας;

Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχει λύση!

1. Αρχικά αντιδράστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα sim από τη συσκευή.

Εάν διαθέτετε iPhone ή άλλη συσκευή χωρίς τη δυνατότητα αφαίρεσης της μπαταρίας, απενεργοποίησε τη συσκευή, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης προσπαθήστε να μην πατήσετε περισσότερα κουμπιά απ' όσα χρειάζονται για την απενεργοποίηση της συσκευής.

2. Στεγνώστε όλα τα αφαιρούμενα μέρη ή ολόκληρη τη συσκευή με μια στεγνή πετσέτα ή με χαρτοπετσετές.

Κουνήστε το απαλά ώστε να προσπαθήσετε να βγάλετε την επίμονη υγρασία που έχει παγιδευτεί στις υποδοχές ακουστικών, φορτιστών και στις εσοχές της συσκευής.

3. Πάρτε ένα δοχείο και γεμίστε στο με ρύζι. Καλά διαβάσατε, με ρύζι. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά ακόμα και την πιο επίμονη υγρασία.

Τυλίξτε τη συσκευή  με δύο - τρεις στρώσεις χαρτιού για να μη δημιουργηθεί ένα κολλώδες στρώμα επάνω στη συσκευή από την επαφή του ρυζιού με το νερό και βυθίστε το στο ρύζι.

4. Σε περίπτωση που δεν έχετε ρύζι ή η τεχνική αυτή δεν πιάσει χρησιμοποιείστε τα μπαλάκια σιλικόνης που βρίσκονται μέσα σε κουτιά από παπούτσια κι έχουν τεράστιες υδροαπορροφητικές ιδιότητες.

5. Έφτασε η στιγμή της αλήθειας. Προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω μέθοδος δεν είναι 100% αποτελεσματική, επομένως εάν το κινητό δεν λειτουργήσει τότε πιθανώς να έχει υποστεί βλάβη που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.

Πηγή: sofokleousin.gr

 

mesaralive.gr  24 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ