Σε απόγνωση οι αγρότες στη Μεσαρά

voucherergasia.gr  15 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Σε απόγνωση οι αγρότες στη Μεσαρά

Το παράδοξο στην αγορά της ντομάτας, αλλά και των λοιπών κηπευτικών καταγράφεται και φέτος στην Κρήτη.

Τη στιγμή που έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές - λόγω της κακοκαιρίας και των ακραιων καιρικών συνθηκών- στις αγροτικές περιοχές του νησιού, όπως στη Μεσαρά και την Κουντούρα Χανίων και θα περίμενε κανείς να υπαρχει μια αύξηση στις τιμές, εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο.
Οι παραγωγοί στην Κρήτη βλέπουν πως οι ελληνοποιήσεις, οι ξέφρενες εισαγωγές, έχουν εκτοπίσει τα ντόπια προϊόντα.

Μέσα από τα ρεπορτάζ του voucherergasia.gr εχει καταγραφεί η κατάσταση αυτή με τις αθρόες εισαγωγές από χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία. Μια κατάσταση η οποία οχι μόνο οδηγεί στην κατρακύλα των τιμών των κηπευτικών, αλλά ενέχει και κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Οι παραγωγοί που βλέπουν ότι ενώ η παραγωγή είναι μειωμένη και θα έπρεπε οι τιμές να είναι αυξημένες για να μπορεί να ισορροπήσει το ισοζύγιο, βλέπουμε δυστυχώς να γίνεται το αντίθετο, ζητούν μέτρα στήριξης.

Γιατί δεν μπορεί σε διαφορετική περίπτωση να επιβιώσει ο συγκεκριμένος κλάδος στο μέλλον. Και πως θα μπορεί να επιβιώσει όταν λόγω των ελληνοποιήσεων, η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα εισαγωγής σε εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, τα οποία όμως στον καταναλωτή φτάνουν ιδιαίτερα ακριβά...

 

voucherergasia.gr  15 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα