Σημερα επί τάπητος στο Υπουργείο  το έργο που θα ξεδιψάσει τη Μεσαρά

mesaralive.gr  02 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Σημερα επί τάπητος στο Υπουργείο  το έργο που θα ξεδιψάσει τη Μεσαρά

Η συνάντηση για τον Πλατυ ποταμό θα γίνει σημερα

Η αποκάλυψη του mesaralive.gr για το έργο που θέλει να «ξεπαγώσει» η κυβέρνηση, έχει δώσει στη δημοσιότητα μια πολύ σπουδαία είδηση, η οποία μακάρι να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Μιλάμε φυσικά για την εκτροπη του Πλατύ ποταμού και όχι μόνο...

Στα πλαίσια αυτά ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, καλεί τους Δημάρχους των εμπλεκόμενων Δήμων και εκπροσώπους των ΤΟΕΒ σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σημερα, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το mesaralive.gr

Η συνάντηση θα γινει το μεσημερι και έχει προγραμματιστεί για τις 2 μμ. Ο κ. Σπίρτζης άλλωστε, στη διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο (για τα εγκαίνια του ΚΤΕΛ) και κατά την επίσκεψη του στη Μεσαρά, την επόμενη μέρα, είχε συζητήσει το θέμα και είχε τοποθετηθεί επ' αυτού, λέγοντας πως το έργο αυτό, πρέπει να χαρακτηριστεί εθνικής εμβέλειας, προκειμένου με τις κατάλληλες ενέργειες, να εξασφαλιστεί η ανάλογη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται οτι το έργο έχει «παγώσει» αν και το 2017 είχαμε φτάσει κοντά στη δημοπράτηση του. Ετσι ως σημερα, ένα έργο που θα μπορούσε να επιλύσει προβλήματα άρδευσης μιας τεράστιας περιοχής, δεν προχώρησε. Τώρα όμως, με το ζήτημα της λειψυδρίας να είναι υπαρκτό και έντονο, όλοι αναζητούν λύσεις.

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους. Με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομων, εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός ως μεγάλου, σύνθετου και ειδικού έργου εθνικού επιπέδου. Συνδυααμένα έργα που προβλέπονται είναι αυτά του Πλατύ ποταμού, του Φράγματος Φανερωμένης και του Γερακαρίου, καθώς και των κατάντι αρδευτικών έργων. Προϋπολογισμός της μελέτης είναι τα 2 εκ. ευρώ ενώ το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής φτάνει τα 180 εκ. ευρώ. Το έργο αυτό εντάσσεται στο προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Αναμένονται λοιπόν με ενδιαφέρον οι εξελίξεις για ένα κολοσσιαίο έργο, το οποίο ελπίδα όλων είναι να προγραμματιστεί και να υλοποιηθεί είτε ως ενιαίο, είτε τμηματικά.

 

mesaralive.gr  02 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα