Στα 200 εκ. ευρώ το έργο που θα δώσει «ανάσα» σε όλη τη Μεσαρά!

mesaralive.gr  02 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Στα 200 εκ. ευρώ το έργο που θα δώσει «ανάσα» σε όλη τη Μεσαρά!

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο

Με ένα κόστος που θα αγγίξει τα 200 εκ. ευρώ, το έργο της εκτροπής του Πλατύ ποταμού, κατατάσσεται στα πλέον σημαντικά που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον στην Κρήτη

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο ανάμεσα στον Υπουργό Υποδομων Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός πρόθεση του είναι να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση αυτου του έργου που θα ξεδιψάσει τη Μεσαρά, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το mesaralive.gr.

Ηδη, όπως έχει γράψει το mesaralive.gr έχουν προβλεφθεί 2 εκ. ευρώ για τη μελέτη του έργου (λιμνοδεξαμενή) στο Γερακάρι, ενώ μεσα στο επομενο διάστημα θα επικαιροποιηθεί η υπόλοιπη μελέτη.

Συμφωνα με τον Υπουργό, το συνολικό κόστος του έργου, όπως έχει εκτιμηθεί σε αυτή τη φάση ανέρχεται στα 200 εκ. ευρώ!

 Οπως έχει τονίσει το mesaralive.gr o Υπουργός έχει χαρακτηρίσει το έργο μεγάλο, σύνθετο και ειδικο έργο εθνικού επιπέδου. Την ωρα που έγινε γνωστό ότι στις 12 Ιούλη ο κ. Σπίρτζης θα επισκεφτεί την Κρήτη ξανά, επισημάνθηκε πως είναι πιθανή μια ακόμη σύσκεψη για το έργο στις 7 Ιούλη. Λίγο πριν την επίσκεψη του στο νησί δηλαδή.


«Υπαρχει πρόθεση και βλέπουμε ότι κάτι κινείται. Εμείς είμαστε όλοι θετικοί στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, καθώς θα δώει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας της Μεσαράς, αλλά και των όμορων Δήμων του Ρεθύμνου.
Πιστεύω ότι υπαρχει συναίνεση από το Ρέθυμνο, οπότε από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα. Αρκεί το έργο αυτό να γίνει σωστό και να ολοκληρωθεί άμεσα, όσο είναι αυτό δυνατόν. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε», σημείωσε ο κ. Αρμουτάκης μιλώντας στο mesaralive.gr που είπε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι να αναλάβει όλο το διαχειριστικό κομμάτι ακολουθώντας το παράδειγμα του έργου του ΒΟΑΚ 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ β’ ζώνης Πόμπιας κ. Φουσανάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ α’ ζώνης Τυμπακίου κ. Τσιμπραγάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανερωμένης και μέλος της επιτροπής Φράγματος κ. Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης και πρόεδρος ΤΟΕΒ Αγίας Γαλήνης κ. Φουντεδάκης, εκ μέρους του ΟΑΚ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Καζάσης και ο κ. Αγαπάκης, και ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσαράς κ.Ρολάκης.

 

mesaralive.gr  02 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα