Στα “κάγκελα” οι καζανάρηδες με αφορμή τη νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ!

  17 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Στα “κάγκελα” οι καζανάρηδες με αφορμή τη νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ!

Έτοιμοι για δυναμικές αντιδράσεις..

Έκτακτη συνέλευση συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι, ο σύλλογος παραδοσιακών αποσταγματοποιών νομού Ηρακλείου με αντικείμενο την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ με όσα αυτή προβλέπει που, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, αποτελεί "ταφόπλακα" για τους ίδιους και το επάγγελμά τους.

Η Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί στη 1 μετά το μεσημέρι κι έχουν προσκληθεί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού.

Tα σημεία..τριβής

 Δύο είναι τα βασικότερα σημεία που βάζουν “μπουρλότο” στις σχέσεις των καζανάρηδων της Ανατολικής Κρήτης και της κυβέρνησης. Το ένα είναι ότι, ενώ η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δημοσιοποιήθηκε μόνο από την ΚΕΟΣΟΕ στις 5 Μαρτίου και δεν εστάλη ποτέ στους αναγραφόμενους αποδέκτες της, που είναι και οι καζανάρηδες της Κρήτης, βάζει ως καταληκτική ημερομηνία τη 18η Μαρτίου για την… πώληση του συνόλου της τσικουδιάς του κάθε αποσταγματοποιού!

Και το άλλο σημείο είναι ότι υποχρεώνει μεν τον καταστηματάρχη που θα αγοράσει την τσικουδιά να αναρτήσει τα στοιχεία του παραγωγού σε εμφανές σημείο μέσα στο κατάστημά του, αλλιώς θα του επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ, απαγορεύει δε στον παραγωγό να διακινεί τη ρακή του σε μπουκάλι με το δικό του όνομα και, αν το κάνει, θα έχει και αυτός πρόστιμο 3.000 ευρώ!

 

  17 March, 2019 ΑΡΘΡΑ