Στα σκαριά τα...πολυπόθητα προνόμια για τους εμβολιασμένους

  07 June, 2021 ΑΡΘΡΑ
Στα σκαριά τα...πολυπόθητα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Κλειδί για τα προνόμια των εμβολιασμένων είναι η επαρκής παροχή των εμβολίων, ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για «τους εμβολιασμένους πολίτες, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δε βρίσκει ραντεβού».

Μπορεί οι εμβολιαστικοί ρυθμοί να κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όμως ακόμη δεν είμαστε στο σημείο αυτό, τόνισε ο Υπουργός. Αυτό αναμένεται να γίνει σε ένα διάστημα δύο με τρεις εβδομάδες. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, εξάλλου,  ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται. Υπενθυμίζεται ότι  κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν 3 είδη μπόνους για όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα. 

 Ειδικότερα εξετάζονται τα εξής:

Άρση των υποχρεωτικών self test
Είσοδος σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε καφετέριες και εστιατόρια
Αρση περιορισμών, στα ταξίδια, όπως π.χ τα υποχρεωτικά rapid test

Ανοίγουν τα φροντιστήρια

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι πλέον οι 398 ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Σχετικά με τα περεταίρω ανοίγματα, σημείωσε προς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια καθώς αυτή είναι η περίοδος που ξεκινάνε οι προετοιμασίες για τις πανελλήνιες της επόμενης χρονιάς. Το άνοιγμα των φροντιστηρίων αναμένεται να γίνει παράλληλα με άλλα ανοίγματα όπως η αύξηση των ατόμων σε δεξιώσεις και η μουσική στα μαγαζιά.

 

  07 June, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα