Στη Μεσαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Θερμή υποδοχή από τον κόσμο (φωτο)

  19 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Μεσαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Θερμή υποδοχή από τον κόσμο (φωτο)

Ζεστή είναι η υποδοχή της Μεσαράς στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.

Αφετηρία της περιοδείας του αποτέλεσε νωρίς το πρωί το εργοτάξιο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό Άγιοι Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

Στο πολύ σημαντικό οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσαρά αναφέρθηκε ο ίδιος που όπως τόνισε, έπρεπε να είχε ήδη υλοποιηθεί. Μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία του την επόμενη φορά που θα έρθει στην Κρήτη το συγκεκριμένο έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Επόμενος  σταθμός οι Άγιοι Δέκα όπου κάθισε σε καφενείο και συνομίλησε με τους κάτοικους.

Ακολούθησε ο Αμπελούζους και η Γεωργική Σχολή Μεσαράς όπου και ενημερώθηκε από την Διευθύντρια κ. Χαλκιαδάκη αλλά και την κ. Θεανώ Βρέντζου, Εντεταλμένη Σύμβουλος για αγροτικά θέματα της Περιφέρειας Κρήτης η οποία και ασχολείται επίσης με θέμα ανάπτυξης της Γεωργικής Σχολής.

Η κ. Χαλκιαδάκη σημείωσε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής προκειμένου να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, με τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίζει πως η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή. Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε. Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν. Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στην έκταση και τα θερμοκήπια της σχολής, ενώ προσκύνησε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην έκταση της σχολής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ ενημερώθηκε για την λειτουργία και ιστορία της σχολής για την οποία σήμερα απαιτείται να υπάρξει διαφοροποίηση στον τρόπο λειτουργίας της καθώς φιλοξενεί μόνο 7 μαθητές και τα περισσότερα μέρη της είναι εγκαταλελειμμένα.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας η Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής κι αμέσως μετά το Τυμπάκι, όπου ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς στην αίθουσα του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, στο πρώην Δημαρχείο Τυμπακίου.

Η περιοδεία στον νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στα χωριά Ασήμι και Πύργος

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Πέραμα στις 6:30 μ.μ. και τα Ανώγεια του νομού Ρεθύμνου στις 8:30 μ.μ.».

 

  19 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα