Στην εντατική ηλικιωμένος άνδρας “χτυπημένος” από τη γρίπη

  21 February, 2019 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Στην εντατική ηλικιωμένος άνδρας “χτυπημένος” από τη γρίπη

Νέο κρουσμα γρίπης Η1Ν1 στην Κρήτη-Σε σοβαρή κατάσταση ο 76χρονος άνδρας

Νέο περιστατικό με ιό της γρίπης ταυτοποιήθηκε στην Κρήτη. Αυτήν την φορά ένας 76χρονος άντρας νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε σοβαρή κατάσταση. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στις 18 Φεβρουαρίου από το νοσοκομείο της Σητείας ενώ σύμφωνα και με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Μασούντ , ο ασθενής δεν έχει διασωληνωθει καθώς υποβάλλεται σε επεμβατικό αερισμό και υποστηρίζεται με ειδικό αναπνευστήρα και μάσκα.

Πρόκειται για έναν 76χρονο που νοσηλεύεται τα τελευταία 24ώρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, σε σοβαρή κατάσταση , χωρίς να είναι διασωληνωμένος . Αερίζεται μηχανικά.

 

Ο συγκεκριμένος άντρας σύμφωνα με τον κ. Μασούντ δεν ειχε εμβολιαστεί ενώ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες αφού νοσεί και από ζαχαρώδη διαβήτη .

Επίσης στην ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου  νοσηλεύεται και ένας 44χρονος που και εκείνος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Σητείας. Δεν έχει ταυτοποιηθεί ως κρούσμα γρίπης , όμως η κλινική του εικόνα είναι τέτοια που παραπέμπει σε  Η1Ν1.

Ενώ όπως εξηγεί ο κ. Μασούντ  ο ασθενής, που δεν είχε εμβολιαστεί,  προτού δώσει δείγμα για να διαπιστωθεί αν πάσχει από την συγκεκριμένη γρίπη, λάμβανε ήδη από το νοσοκομείο της Σητείας αντιική αγωγή και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό να πέρασε την γρίπη χωρίς όμως πλέον να μπορεί να ταυτοποιηθεί .

Και όλα τα παραπάνω ενώ η Κρήτη μετρά ήδη 5 νεκρούς λόγω γρίπης . Με τελευταίο κρούσμα μια 55χρονη που εξέπνευσε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

 

  21 February, 2019 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα