Στο βωμό της μασκαρεμένης Ειρήνης…

  10 October, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Στο βωμό της μασκαρεμένης Ειρήνης…

Είπεν ο θεός του πολέμου: «Γέγονε και εγένη…» ο παράδεισος, κόλαση!

Στο βωμό της «Ειρήνης» ο Λέων της Ανατολής θέλησε να θυσιάσει εκατόμβες αμάχων! Προφανώς για να ενισχύσει το ταμείο των πολεμοχαρών ηγετών του Κόσμου!

Οι εικόνες – χιλιάδες λέξεις – που μαρτυρούν την απόλυτη αγριότητα του ανθρώπινου γένους. Την αιμοχαρή διάθεσή μας για να καλύψουμε τις ανθρώπινες ηγετικές μας αδυναμίες.

Το σχέδιο έχει δρομολογηθεί χρόνους ολόκληρους πριν, για την σφαγή αμάχων και την εδραίωση του πολέμου ως μοναδική λύση των ημερών μας που «Ειρήνη» την ονομάζουμε! Οι ισχυροί της Γης ως «γεράκια’ με ράμφη και νύχια γαμψά και μάτια με βλέμμα διαπεραστικό, επιθετικά - έτοιμα ν’ αρπάξουν το αδύναμο θύμα τους-.

Το κλάμα της ερήμου γοερό ακούστηκε στο βάθος της μνήμης! Το ζωντάνεψαν οι εικόνες στις ειδήσεις – πρώτο θέμα το ανθρώπινο επίτευγμα.

Στο σεντούκι των αποσκευών – περισσότερο σ’ εκείνο το άυλο - λίγες αναμνήσεις με δυο ανάσες στοιβαγμένες, συνοδεύουν το φευγιό στον άγριο δρόμο της προσφυγιάς!

Αϊσέ! Το δάκρυ από το γαλάζιο σου βλέμμα κράτησα φυλακτό στην ψυχή μου.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

  10 October, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα