Στο εδώλιο το στυγερό έγκλημα της Ρογδιάς!

  28 March, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Στο εδώλιο το στυγερό έγκλημα της Ρογδιάς!

Τέσσερα άτομα παραπέμπονται σε δίκη

Ο συνεταίρος, ο «μποξέρ», ο δήθεν Ανωγειανός και μία νεαρή Ηρακλειώτισσα παραπέμπονται σε δίκη για την στυγερή δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, πέρυσι τον Ιανουάριο. 

Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση του, το πτώμα του βρέθηκε πεταμένο σε μία ρεματιά, κοντά στην περιοχή της Ροδιάς. Οι δράστες τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον πέταξαν σαν το σκυλί. Το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, τους στέλνει και τους τέσσερις στο εδώλιο. 

Ο 39χρονος είχε εγκατασταθεί στο Ηράκλειο λίγους μήνες πριν από την δολοφονία του. Ήθελε να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Την παραμονή των Φώτων του 2017 είχε κανονίσει να πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, όπως είχε πει σε συγγενείς. Τα ίχνη του χάθηκαν. Οι οικείοι του αναστατωμένοι δήλωσαν στην Αστυνομία την εξαφάνιση του. Ανάμεσα σε αυτούς που … αγωνιούσαν και ο 34χρονος συνεταίρος του, με τον οποίο γνωρίζονταν από παλιά. 

Λίγες ημέρες αργότερα έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο άνθρωπος που αγωνιούσε για την τύχη του φίλου και συνεργάτη του κρυβόταν πίσω από αυτήν την δολοφονία. Ο ίδιος αρνείται ότι σκότωσε τον 39χρονο. Αρνούνται όμως και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του. Η κοπέλα πάλι ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για την δολοφονία ούτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεφορτώθηκαν το πτώμα. 

Για την Αστυνομία το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό. Με κάποιο πρόσχημα του έκλεισαν ραντεβού στην περιοχή του Σκαφιδαρά όπου και έγινε το κακό. Έβαλαν το πτώμα του στο πορτ-παγκάζ και το ξεφορτώθηκαν στο σημείο όπου βρέθηκε μετά από 5 ημέρες. Είχαν εγκαταλείψει εκεί και το αυτοκίνητο του θύματος.

 

cretalive.gr

 

  28 March, 2018 ΚΟΣΜΟΣ