Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών από τσίμπημα δράκαινας!

Δια-sos-τε Μεσαρά  24 August, 2019
Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών από τσίμπημα δράκαινας!

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών μεταφέρθηκε σήμερα Σάββατο 1μμ εσπευσμένα παραθεριστής από θαλάσσια περιοχή της Μεσαράς όπου έκανε τα μπάνια του, λόγω τσιμπήματος από δράκαινα. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε με πόνους στο Κ.Υγείας όπου δέχτηκε με επιτυχία την φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. (Τοποθέτηση ποδιού σε λεκάνη με ζεστό νερό)

Η Δράκαινα είναι ψάρι με μήκος έως και σαράντα εκατοστά και βάρος μέχρι δυο κιλά. Ζουν κατά βάση σε βαθιά, αλλά και σε ρηχά νερά, και συνήθως είναι κρυμμένες κάτω από την άμμο. Κυνηγάει ψάρια, πάντα μικρότερά της, συνήθως νύχτα, και τρέφεται με αυτά, αφού πρώτα τα τσιμπήσει και τα δηλητηριάσει με το υγρό που εκκρίνει από τα αγκάθια της (συγκεκριμένα επτά αγκάθια).

Το χρώμα της, όπου συνήθως είναι κίτρινο σκούρο, με γκρίζο από την ράχη και κάτω, και λίγο λευκό στην κοιλιά, μπορεί να την βοηθήσει να κρυφτεί στην άμμο και να γίνει ένα με αυτή. Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τσιμπηματος είναι να ρίξουμε παγωμένο νερό πάνω στο σημείο διότι ξεπλένει το δηλητήριο ή να τοποθετηθεί το σημείο μέσα σε ζεστό νερό, καθώς έτσι βγαίνει το δηλητήριο.

 

Δια-sos-τε Μεσαρά  24 August, 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα