Στο κυνήγι νέων σπηλαίων στο Μέρωνα Ρεθύμνου (φωτο)

  24 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο κυνήγι νέων σπηλαίων στο Μέρωνα Ρεθύμνου (φωτο)

Με επιτυχία συνεχίζονται από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (Ε.Σ.Ε) οι έρευνες στην περιοχή Μέρωνα Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου για τον εντοπισμό νέων σπηλαίων αλλά και για τη χαρτογράφηση και πλήρη εξερεύνηση των ήδη γνωστών σπηλαίων από προηγούμενες έρευνες της Ε.Σ.Ε.

Στις έρευνες των τελευταίων ημερών, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Παύλου - Απόστολου Καδδά, συμμετείχαν οι σπηλαιολόγοι της Ε.Σ.Ε. Π. Α. Καδδάς, Γ. Μπενέζης, Γ. Οικονομίδης, Δ. Θεοδοσόπουλος και Γ. Μάνζι. Τα αποτελέσματα των ερευνών θα παρουσιαστούν στα Γραφεία της Ε.Σ.Ε. στο προσεχές διάστημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Μέρωνας είναι ορεινό χωριό του δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο και τόπος καταγωγής του Παύλου - Απόστολου Καδδά. Οι σπηλαιολογικές έρευνες της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου ξεκίνησαν το 2005 και από τότε συνεχίζονται ανελλιπώς. Σε αυτό το χρονικό διάστημα στις σπηλαιολογικές έρευνες συμμετείχαν πάνω από 30 μέλη της Ε.Σ.Ε. και εξερευνήθηκαν πάνω από 70 σπήλαια.

Θερμές ευχαριστίες στην Τοπική Κοινότητα, την Ενορία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μέρωνα για τη στήριξή τους.

 

  24 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα