Στριφτές πίτες: Από μανούρι και μελιτζάνα μέχρι λουκάνικο σε 10 πεντανόστιμες εκδοχές

Στριφτές απ’ άκρη σ’ άκρη στο ταψί σαν μεγάλο σαλιγκάρι, οι πίτες συνοδεύουν τις μνήμες μας στα σπίτια που μεγαλώσαμε. Παραδοσιακό φαγητό με σταθερή παρουσία σε κάθε τραπέζι ως καθημερινό κολατσιό ή ως νόστιμο ορεκτικό σε γιορτινά καλέσματα ή «ειδικές» περιστάσεις. Φτιαγμένες πάντα με τα πιο αγνά υλικά και λαχανικά εποχής και με φύλλο χοντρό ή λεπτούτσικο σαν κρούστα ανάλογα με τη συνταγή κάθε τόπου. Τέτοιες πίτες συγκεντρώσαμε για εσάς, επιλέγοντας τις πιο νόστιμες και πιο νοσταλγικές συνταγές. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε -ακόμα και οι πιο διστακτικοί που τολμάτε για πρώτη φορά- με γέμιση από κάθε λογής τυρί, με λούζα, με μελιτζάνα, κολοκυθάκια ή αν προλάβετε, με τρυφερούς κολοκυθανθούς και κάντε τη πιο χορταστική προσθέτοντας κιμά από μοσχάρι, χοιρινό ή λουκάνικο. Ραντίστε με μπόλικο ελαιόλαδο, αρωματίστε με μπαχαρικά και βγάλτε τη από το φούρνο μόλις το φύλλο χρυσαφίσει.
Δείτε επίσης
- Πατατόπιτα με μπέικον και ρίγανη
- Ζαρός: πτώση δέντρου από τους θυελλώδεςι ανέμους που πνέουν στην περιοχή
- Από τον Μάιο τα ακριβά φάρμακα κατ΄οίκον και από τον Ιούνιο στα φαρμακεία της γειτονιάς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι διώξεις με φόντο τις παράνομες ενισχύσεις
- Οι πληρωμές της εβδομάδας