Συγκλονίζει ο άνδρας που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία Μάκο

https://www.neakriti.gr/  03 July, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Συγκλονίζει ο άνδρας που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία Μάκο


Ο Μάρτιν είπε στο National Geographic στην εκπομπή Saved From A Shark ότι δαγκώθηκε πέντε φορές από έναν καρχαρία Μάκο στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου - «Ξαφνικά μια ομάδα δελφινιών εμφανίστηκε και ο καρχαρίας σταμάτησε τη βάναυση επίθεσή του», αναφέρει

Συγκλονίζει η περιπέτεια ενός άνδρα που παραλίγο να χάσει τη ζωή του μετά από επίθεση ενός καρχαρία στην Αίγυπτο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την βρετανική Sun o Μάρτιν Ρίτσαρντσον δαγκώθηκε πέντε φορές από ένα σπάνιο είδος καρχαρία, Μάκο, στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου - αλλά ενώ επέπλεε σε μια λίμνη αίματος, σώθηκε από μια... ηρωική ομάδα ζώων.

Ο Μάρτιν είπε στο National Geographic στην εκπομπή Saved From A Shark: «Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει ο καρχαρίας. Είχα χάσει πάρα πολύ αίμα. Αλλά ξαφνικά μια ομάδα δελφινιών εμφανίστηκε και ο καρχαρίας σταμάτησε τη βάναυση επίθεσή του».

Στη συνέχεια ο Μάρτιν διασώθηκε από έναν ψαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν πάνω από 300 ράμματα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι τα δελφίνια μου έσωσαν τη ζωή», ανέφερε ο Μάρτιν.

Οι καρχαρίες Μάκο

Ο καρχαρίας Μάκο είναι το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών.

Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας, και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα.

Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ/ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα

 

https://www.neakriti.gr/  03 July, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα