Ζάκυνθος: Ταχύτατος και επιθετικός ο καρχαρίας που εντόπισε ψαράς

https://www.reader.gr/  04 August, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ζάκυνθος: Ταχύτατος και επιθετικός ο καρχαρίας που εντόπισε ψαράς

Αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του Ιονίου, λόγω της εμφάνισης ενός καρχαρία 3 χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλονιάς. 

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε δύο μίλια έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου από επαγγελματία ψαρά, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλονιάς. Ο έμπειρος καπετάνιος είδε το μεγάλο ψάρι από μακριά και πλησίασε με το σκάφος του για να δει γιατί ακριβώς πρόκειται. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι πρόκειται για καρχαρία, μάλλον μάκο της οικογένειας των μακρυπτέρυγων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το kefaloniamagazine.gr, ο καρχαρίας που εντόπισε ο ψαράς λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου είναι της οικογενείας Mako, ανθρωποφάγος και πολύ επιθετικός, με το a-z-animal να τον κατατάσσει ως τον 7ο πιο επιθετικό καρχαρία και να στέκεται στο δάγκωμά του, το οποίο χαρακτηρίζει ως 2ο πιο δυνατό, μετά του κροκοδείλου.

Σπάνια συχνάζει σε ρηχές παραλίες. Από την άλλη πλευρά, οι δύτες, ιδίως οι ψαράδες με καμάκι, μπορεί να διατρέχουν κάπως μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέχρι το 2022 είχαν σημειωθεί 10 απρόκλητες επιθέσεις σε ανθρώπους από καρχαρίες Mako, οι τρεις απ’ αυτές αποδείχθηκαν θανατηφόρες.

 

https://www.reader.gr/  04 August, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα