Σύμβαση  για αντικατάσταση υδρευτικής γεώτρησης στις Στάβιες

mesaralive.gr  24 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σύμβαση  για αντικατάσταση υδρευτικής γεώτρησης στις Στάβιες

Στα γραφεία του Δήμου Γόρτυνας υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου:<<ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΤΑΒΙΩΝ Δ. ΓΟΡΤΥΝΑΣ>>, με τον ανάδοχο του έργου κ.Βασιλάκη Κωνσταντίνο.

Είναι πραγματικότητα πια ότι τα ελλιπή αποθέματα νερού το έχουν μετατρέψει  σε πολύτιμο αγαθό και πολλές φορές η διεκδίκηση της χρήσης των υδατικών πόρων δημιουργεί διενέξεις και εντάσεις.

Η δημοτική αρχή στην προσπάθεια της να δώσει λύση στα πολλαπλά προβλήματα στις Υπηρεσίες Ύδρευσης-Άρδευσης του Δήμου, τα οποία έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο χειμώνα,  λόγω του μικρού αριθμού βροχοπτώσεων, έχει προγραμματίσει  να προβεί στην ανόρυξη και την λειτουργία τουλάχιστον 20 γεωτρήσεων  ύδρευσης – άρδευσης μέσα στο 2018.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 56/2017 μελέτη και την υπ΄αριθμ. 2459/14-12-2017 άδεια εκδοθείσης από την Δ/νση Υδάτων, ο Δήμος Γόρτυνας  θα προβεί σε εργασίες ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης στην θέση ‘’Γαλανές Πέτρες’’ της Τοπικής Κοινότητας Σταβίων της Δ.Ε. Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας, βάθους 250μ.

Το έργο χρηµατοδοτείται με πίστωση που διασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το "Πρόγραµμα Δηµοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)" με Κ.Α. 63.7312.0576.

Ο Δήμος Γόρτυνας ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη  για την χρηματοδότηση.

 

mesaralive.gr  24 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ