Σύμμαχος η τεχνολογία στον “αγώνα” κατά των κουνουπιών- Ψεκασμοί στη Μεσαρά

  04 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σύμμαχος η τεχνολογία στον “αγώνα” κατά των κουνουπιών- Ψεκασμοί στη Μεσαρά

Drones και αμφίβια οχήματα στη "μάχη" με τα κουνούπια-Ψεκασμοί και στο Τυμπάκι!

Με τη συνδρομή και της τεχνολογίας, ξεκίνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Ηράκλειο την προσπάθειά για εξάλειψη στο βαθμό του εφικτού, των πληθυσμών κουνουπιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες και που - λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος στο νησί αναμένεται αν είναι ιδιαίτερα αυξημένοι.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, προχώρησε σε αεροψεκασμούς στον Αλμυρό με τη χρήση ιπτάμενων συσκευών τύπου Drone αλλά και αμφίβιο όχημα.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι λόγω των εντόμων καιρικών συνθηκών του χειμώνα που μας πέρασε, με τις έντονες βροχοπτώσεις, έχουν δημιουργηθεί εστίες κουνουπιών σε πολύ μεγάλες εκτάσεις. 

Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Καμπανης, Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης: "Είναι η πρώτη χρόνια που ξεκινάμε τόσο νωρίς. Αυτό είναι στα θετικά στοιχεία του διετούς προγράμματος που έχουμε υπογράψει. Χρησιμοποιούμε ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία, drone και ειδικά αμφίβια οχήματα. Όπου έχουν σχηματιστεί έλη πραγματοποιούμε ψεκασμούς με αυτά τα μέσα"

Επιχειρήσεις ψεκασμών έχουν γίνει σε Χανιά, Ηράκλειο, στις εκβολές του Αποσελεμη, στα Μάλια και αύριο θα υπάρξει αντίστοιχη δράση στο Τυμπάκι.

 

  04 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα