Συνάντηση για διεκδίκηση αποζημιώσεων και ενισχύσεων για τους αγρότες

  24 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συνάντηση για διεκδίκηση αποζημιώσεων και ενισχύσεων για τους αγρότες

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκη  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου κ. Στ. Γαβαλά στα γραφεία της ΠΕΔ.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και ιδιαίτερα η ανάγκη για άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και των επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Διεκδίκηση αποζημιώσεων- ενισχύσεων για τους αγρότες

 Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να συμβάλλει η ΠΕΔ Κρήτης στη διεκδίκηση από κοινού με τους αγροτικούς φορείς, άμεσης καταβολής αποζημιώσεων- ενισχύσεων για όσους πλήττεται η παραγωγή τους αλλά και για τους ελαιοπαραγωγούς λόγω της καταστροφής της φετινής σοδειάς.

Επίσης να διεκδικηθεί άμεσα προκαταβολή της ενιαίας στρεμματικής ενίσχυσης για αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών των αγροτών.

Ο Γιάννης Κουράκης διαβεβαίωσε τον κ Γαβαλά ότι τόσο η ΠΕΔ Κρήτης όσο και οι Δήμοι του νησιού μας θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στον αγροτικό κόσμο για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής ενώ τον ενημέρωσε ότι θα γίνει παρέμβαση προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για διεκδίκηση άμεσων μέτρων στήριξης του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα.

 

  24 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ