Συνεχίζεται η περιοδεία του Αραχωβίτη στην Κρήτη

  06 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται η περιοδεία του Αραχωβίτη στην Κρήτη

Τα "φώτα" στον Προφήτη Ηλία ,όπου θα έχει συνάντηση το απόγευμα με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών

Τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη συνεχίζει σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ο οποίος χθες προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών και κτηνοτρόφων από την πρόσφατη θεομηνία στη Δυτική Κρήτη.

Όπως τόνισε ο ίδιος στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την απώλεια βοσκοτόπων, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική και τη ζωϊκή παραγωγή θα ενταχθούν στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ.

Μάλιστα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων θα καταβληθεί με βάση το πλήθος των ζώων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια και για δαπάνες που δεν καλύπτονται.

Σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντάται στο Ρέθυμνο με την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, ενώ στις 11 θα βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία, όπου θα επισκεφθεί τοπικές επιχειρήσεις.

Στις 5:00 το απόγευμα βάσει του προγράμματός του, έτσι όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Προφήτη Ηλία και στις 6:00 θα ακολουθήσει σύσκεψη με συνεταιρισμούς και ομάδες αγροτών. Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής θα βρεθούν τα προβλήματα και ο ρόλος των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών.

 

  06 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα